Επίθεση κατά Ράμα και Μπερίσα από τον επικεφαλής της ΚΟ του Δημοκρατικού Κόμματος

Επίθεση κατά Ράμα και Μπερίσα από τον επικεφαλής της ΚΟ του Δημοκρατικού Κόμματος

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ενκελεϊντ Αλιμπεάι φαίνεται ότι «έκλεισε» την πόρτα στον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, χωρίς να αφήνει καμία δυνατότητα για διαπραγματεύσεις. Ο Alibeaj αποκαλεί τον Μπερίσα και τον Ράμα ως δύο αρχαιότητες της μεταπολίτευσης, λέγοντας ότι οι ίντριγκες, οι παγίδες και τα κόλπα είναι οι μηχανισμοί στα χέρια της παλιάς πολιτικής.

Με ανάρτησή του στο Facebook τονίζει ότι αυτά τα δύο παλιά πολιτικά πρόσωπα φαίνονται δυνατοί παίκτες λόγω των παζαριών, αλλά λέει ότι μαστίζονται από τη σκιά των σκανδάλων και τη σφραγίδα 'non grata'.

"Για να νικήσουμε ένα καθεστώς, πάνω απ' όλα χρειάζεται ηθική και αλήθεια. Όχι οι συνήθεις καυγάδες εκείνων που βρίζουν και καταστρέφουν και μετά μασούν τα πάντα για χάρη της καρέκλας. Οι ίντριγκες, οι παγίδες και τα κόλπα είναι οι μηχανισμοί στα χέρια της παλιάς πολιτικής, που προσπαθεί να μείνει στη ζωή με κομμουνιστικές μεθόδους. Με τις ίδιες μεθόδους ο Έντι Ράμα και ο Σαλί Μπερίσα κρατούν όμηρο σήμερα την αντιπολίτευση και μαζί την αλλαγή που περιμένουν οι Αλβανοί.

Οι δύο αρχαιότητες της μετάβασης κρατούν η μία την άλλη στο μισοπεσμένο σκηνικό της πολιτικής, με την ελπίδα ότι χωρίς τη μία, η άλλη δεν θα μπορούσε να σταθεί άλλο. Τα μικροπαιχνίδια, τα παζάρια και οι συμφωνίες που έχουν κάνει μεταξύ τους όλα αυτά τα χρόνια τους κάνουν να μοιάζουν με δυνατούς παίκτες, αν και μαστίζονται από τη σκιά των σκανδάλων και τη σφραγίδα του non grata», γράφει μεταξύ άλλων ο Alibeaj.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου