Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών

Θεσσαλονίκη — Πολυμελές κύκλωμα που εισήγαγε ναρκωτικά από την Τουρκία και τα διακινούσε στην Ελλάδα εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης σε περιοχή της Ν. Περάμου Αττικής.

Συνολικά συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί (4 άνδρες - 2 γυναίκες), υπήκοοι Αλβανίας, ως μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 31 έως 36 ετών, μεταξύ των οποίων δύο ηγετικά στελέχη, ηλικίας 36 και 31 ετών (άνδρας - γυναίκα αντίστοιχα) ενώ αναζητείται ακόμη ένας 35χρονος ομοεθνής τους, ως το τρίτο ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης περίπου 7 κιλών, η οποία ήταν κρυμμένη σε ζάντες δύο Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπολογίζεται ότι από τον Νοέμβριο του 2012 διακινήθηκε στην ελληνική επικράτεια ποσότητα ηρωίνης που υπερβαίνει τα 218 κιλά, ενώ εισπράχθηκε από την οργάνωση ποσό που υπερβαίνει το 1.500.000 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και «Κώδικα Νόμου για τα Ναρκωτικά».


Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης για την απόκρυψη και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 6 κιλών και 906 γραμμαρίων που ήταν κρυμμένες στις ζάντες των οχημάτων, οι οποίες είχαν υποστεί ειδική τροποποίηση και είχαν δημιουργηθεί σε αυτές ειδικές κρύπτες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση, έχοντας ως «εγκεφάλους» τους τα τρία προαναφερόμενα άτομα, διέθετε συγκεκριμένη ιεραρχία, δομή και συνολικό σχεδιασμό και σκοπός της ήταν η εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από την Τουρκία και η περαιτέρω διακίνηση και εμπορία τους στην ελληνική επικράτεια.

Σε έρευνες που διεξήχθησαν σε δύο οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 5 κιλά και 393 γραμμάρια, άγνωστης ουσίας πρόσμιξης - νόθευσης ναρκωτικών, μία πρέσα πίεσης 15 τόνων με σιδερένια καλούπια, κατασκευής μισού και ενός κιλού ηρωίνης, δύο ανυψωτήρες αυτοκινήτου, τρεις ζυγαριές ακριβείας, οκτώ ζάντες αυτοκινήτου, κατάλληλα τροποποιημένες για απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών, ένας ηλεκτροσυγκολλητής και μία μάσκα ηλεκτροσυγκόλλησης, ένα ηλεκτρικό δράπανο, δεκαεπτά κουτιά υλικού στοκαρίσματος, ένα κόσκινο, ένας ηλεκτρικός τροχός, δέκα υαλόχαρτα, πέντε σπρέι βαφής, το χρηματικό ποσό των 960 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και 14 κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα, μάλιστα με την αστυνομία, το 36χρονο ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθη χθες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ταυτοποιήθηκε ως μέλος και άλλης οργάνωσης εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στη χώρα μας, η οποία εξαρθρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Νέα μεταγραφή «βόμβα» του ΠΑΟΚ απ' τον UCK
Η Αντωνία Στεργίου 5η θέση και 1.85μ. στο «DecaNat...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη