Επιπλέον οδοφράγματα στο Κόσοβο - Ένα τελωνείο κλειστό

Επιπλέον οδοφράγματα στο Κόσοβο - Ένα τελωνείο κλειστό

Το συνοριακό σημείο Meradare είναι κλειστό λόγω της τοποθέτησης οδοφραγμάτων από τη Σερβία περίπου δύο χιλιόμετρα πιο πέρα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Συνόρων στο Κοσσυφοπέδιο.

Η Merdarja - ένα από τα συνοριακά σημεία διέλευσης με τη Σερβία - χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό από τη διασπορά του Κοσσυφοπεδίου για είσοδο και έξοδο από το Κοσσυφοπέδιο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Διασποράς (MPJD) ανέφερε ότι «σερβικές εγκληματικές ομάδες απέκλεισαν το συνοριακό σημείο στο Merdare».

«Όλοι οι συμπατριώτες και πολίτες που βρίσκονται σε κίνηση ενημερώνονται να χρησιμοποιούν άλλα συνοριακά σημεία για κυκλοφορία μέχρι περαιτέρω επίσημη ενημέρωση από τους θεσμούς της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δίνει οδηγίες στους πολίτες που έχουν ήδη εισέλθει στη Σερβία να χρησιμοποιήσουν τα συνοριακά σημεία Mutivoda, Dheu i Bardhë ή να ακολουθήσουν τη διαδρομή μέσω Σκοπίων - το συνοριακό πέρασμα του Πρέσεβο.

Στις 27 Δεκεμβρίου, δύο νέα οδοφράγματα τοποθετήθηκαν στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου. Ένα από αυτά βρίσκεται κοντά στη συνοικία Boshnjak - έναν πολυεθνικό οικισμό. Εκεί ζουν Αλβανοί, Σέρβοι και Βόσνιοι. Ο δρόμος όπου τοποθετείται το οδόφραγμα είναι ένας από τους δρόμους που συνδέει τη Βόρεια και τη Νότια Μιτρόβιτσα.

Το οδόφραγμα σε αυτή τη γειτονιά είναι το πρώτο που τοποθετήθηκε μέσα σε οποιαδήποτε πόλη στο βορρά από τότε που κάποιοι ντόπιοι Σέρβοι άρχισαν να μπλοκάρουν τους δρόμους στις 10 Δεκεμβρίου. Τα άλλα οδοφράγματα βρίσκονται κυρίως σε κεντρικούς δρόμους που οδηγούν στα συνοριακά περάσματα Jarinje και Bërnjak, που συνδέουν το Κόσοβο με τη Σερβία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου