Δεκάδες Αλβανούς έστειλε πίσω το Ην. Βασίλειο σε ειδική πτήση

Δεκάδες Αλβανούς έστειλε πίσω το Ην. Βασίλειο σε ειδική πτήση

Περισσότεροι από 40 Αλβανοί εγκληματίες και μετανάστες που προσπάθησαν να εισέλθουν στη Βρετανία με βάρκα επέστρεψαν στη χώρα τους μετά την απέλασή τους από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια πτήση ειδική για απέλαση του Υπουργείου Εσωτερικών με 42 άτομα εθεάθη να προσγειώνεται στο διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων Μητέρα Τερέζα, μετά την αναχώρησή του από το Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα χτες.

Σε αυτήν την πτήση ήταν 32 εγκληματίες που είχαν καταδικαστεί συνολικά σε 89 χρόνια φυλάκισης για αδικήματα, όπως η προμήθεια ναρκωτικών κατηγορίας Α και η διευκόλυνση της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Στο αεροπλάνο βρίσκονταν επίσης έξι αποτυχημένοι αιτούντες άσυλο και τέσσερις άλλοι παραβάτες μετανάστευσης, όπως εκείνοι που είχαν υπερβεί τη βίζα ή εκείνοι που είχαν προηγουμένως φτάσει στη Βρετανία παράνομα. Τρεις από αυτούς που απομακρύνθηκαν είχαν φθάσει αρχικά στη χώρα αυτή με μικρό σκάφος από τη βόρεια Γαλλία, ανέφεραν πηγές.

Συνοδεύτηκαν από βρετανούς αξιωματικούς της Υπηρεσίας Επιβολής Μετανάστευσης και κατά την προσγείωση τους συνόδευσε η αλβανική αστυνομία.

Θεωρείται ότι είναι η τέταρτη πτήση μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα που απελαύνει Αλβανούς στο βαλκανικό κράτος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου