Δένδιας στο Κόσοβο: Να εφαρμοστούν οι συμφωνίες μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου

Δένδιας στο Κόσοβο: Να εφαρμοστούν οι συμφωνίες μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει τον διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς υπογράμμισε επίσης, ότι οι συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Στη συνάντηση έγινε δεκτός από την υπουργό Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Donika Gërvalla, η οποία είπε ότι ο ρόλος της Ελλάδας είναι απαραίτητος στις προσπάθειες μείωσης της έντασης με τη Σερβία.

Μετά τη συνάντηση, ο Έλληνας υπουργός είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι ο τελικός προορισμός για όλους στα Δυτικά Βαλκάνια.

«Υποστηρίζουμε πλήρως τον διάλογο Πρίστινας-Βελιγραδίου και τις νομικά δεσμευτικές συμφωνίες και σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους. Σύμφωνα με την υποστηριζόμενη από την ΕΕ συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο για την αποφυγή κινδύνων και εντάσεων, όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής είναι σημαντικό να εφαρμοστούν και από τις δύο πλευρές. Επιτρέψτε μου να πω ότι αυτό ήταν και το χθεσινό μου μήνυμα προς το Βελιγράδι», τόνισε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου