Επίσκεψη Δένδια στα Τίρανα την Τετάρτη

Επίσκεψη Δένδια στα Τίρανα την Τετάρτη

Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα μεταβεί την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στην αλβανική πρωτεύουσα για την συνέχεια των διαπραγματεύσεων για την ΑΟΖ και το συνυποσχετικό για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συναντήσει την ομόλογό του Olta Xhacka καθώς και τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, με τον οποίο διατηρούν πολύ καλές σχέσεις.

Η συνάντηση αυτή είχε προγραμματιστεί κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης Μητσοτάκη - Δένδια στα Τίρανα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της αναμονής και ορισμού νέας συνάντησης σε δεύτερο χρόνο είχε να κάνει με την την στελέχωση του συνταγματικού δικαστηρίου της Αλβανίας, όπου ένα νέο μέλος ορκίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην ΕΕΜ

Όπως έχει διαρρεύσει στα ελληνικά ΜΜΕ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εξ αναβολής επίσκεψη στα χωριά της ελληνικής μειονότητας, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Δένδια. Ο ίδιος σε κοινό βίντεο με τον Έντι Ράμα από την πρόσφατη συνάντησή τους, δεσμεύτηκε πως θα επισκεφθεί την ΕΕΜ εντός των εορτών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου