Οκτώ πολυκατοικίες θα κατεδαφιστούν στα Τίρανα - Οι πολίτες αμφισβητούν την απόφαση

Οκτώ πολυκατοικίες θα κατεδαφιστούν στα Τίρανα - Οι πολίτες αμφισβητούν την απόφαση

Περίπου 100 Αλβανικές οικογένειες πρόκειται να εκτοπιστούν από τα σπίτια τους στα Τίρανα καθώς οι πολυκατοικίες θα κατεδαφιστούν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως αποτέλεσμα των ζημιών από τον σεισμό της 26ης Νοεμβρίου 2019.

Συνολικά οκτώ κτίρια θα κατεδαφιστούν με ημερομηνία κατεδάφισης στις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιθεώρησης Προστασίας της Εδάφους (ΙΜΤ). Ωστόσο, το ρεύμα και το νερό είχαν ήδη διακοπεί στο σημείο από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, οι κάτοικοι λένε ότι δεν είχαν πληροφορίες για το αν θα λάβουν ένα μπόνους ενοικίασης για να τους βοηθήσει να καλύψουν τα έξοδα μετά την έξωση, και λένε ότι δεν έχουν καμία ένδειξη για το αν θα τους επιστραφούν τα χρήματα για την περιουσία τους.

Οι κάτοικοι λένε επίσης ότι τα οκτώ οικοδομικά τετράγωνα δεν έχουν υποστεί ζημιές, και ορισμένα έχουν έγγραφα από μηχανικούς που λένε ότι οι δομικές ζημιές ήταν μικρές και δεν ενέχουν κίνδυνο.

«Τότε ήρθε ο διευθυντής του ινστιτούτου, ο ίδιος ο Agron Hysenlliu, στις 22 Δεκεμβρίου 2019 και σύμφωνα με τις ζημιές στο κτίριο, το κτίριο είναι DS3. Το κτίριο είναι κατοικήσιμο εκτός από τα δύο διαμερίσματα που χρειάζονται παρέμβαση», είπε στο Citizens Channel ένας από τους κατοίκους.

Το 2021, ο πρώην υπουργός Ανασυγκρότησης Arben Ahmetaj ανακοίνωσε ότι η περιοχή επρόκειτο να αναπτυχθεί με την κατασκευή πέντε νέων κτιρίων, παιδικών χαρών και ενός παιδικού σταθμού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου