Πρώην αλβανίδα εισαγγελέας κέρδισε δίκη στο ΕΔΑΔ μετά από παύση καθηκόντων

Πρώην αλβανίδα εισαγγελέας κέρδισε δίκη στο ΕΔΑΔ μετά από παύση καθηκόντων

Η πρώην εισαγγελέας Αντονέτα Σεβντάρι κέρδισε τη δίκη κατά της αλβανικής κυβέρνησης στο Στρασβούργο, μετά την απόλυση της από το πρόγραμμα δικαστικής μεταρρύθμισης.

Μετά από αυτή την απόφαση αναμένεται να υποβληθεί εκ νέου στη διαδικασία ελέγχου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτή την Τρίτη.

Ωστόσο, το Τμήμα Εφετών απέλυσε την Εισαγγελέα Αντονέτα Σεβντάρι, μέλος του Ανωτάτου Εισαγγελικού Συμβουλίου, τον Φεβρουάριο του 2019.

Από την πλευρά του, το Επιμελητήριο δέχτηκε την πρόταση του Δημοσίου Επιτρόπου για επανέναρξη των ερευνών για την Sevdari, υποστηρίζοντας ότι η πρωτόδικη απόφαση ελήφθη χωρίς διεξοδική έρευνα.

Η ένσταση του Επιτρόπου Dariel Sina βασίστηκε στην μη προσκόμιση εγγράφων από την εισαγγελέα που να αποδεικνύουν τη νομιμότητα εισοδήματος που είχε δηλώσει ως ωφελούμενη από τον σύζυγο της πριν από το 2003 ύψους 3 εκατομμυρίων λεκ.

Σύμφωνα με τον επίτροπο, η Sevdari δεν απέδειξε με νόμιμα δικαιολογητικά αυτό το χρηματικό ποσό, προσθέτοντας ότι τα νόμιμα εισοδήματα για την περίοδο 2000-2003 ήταν περίπου 1 εκατομμύριο 869 χιλιάδες λεκ.

Επίσης, τόνισε ότι έπρεπε να δηλωθούν και να φορολογηθούν περίπου 12 χιλιάδες ευρώ που επωφελήθηκε από τον σύζυγο, από δουλειές στη Σαουδική Αραβία το 2003.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου