Αρχηγός βρετανικής αστυνομίας: Ανήλικοι Αλβανοί στρατολογούνται για 10£ από εγκληματικές ομάδες

Αρχηγός βρετανικής αστυνομίας: Ανήλικοι Αλβανοί στρατολογούνται για 10£ από εγκληματικές ομάδες

Οι μετανάστες που ζουν σε ξενοδοχεία ασύλου και οικοτροφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται στόχος εγκληματικών συμμοριών. Την είδηση ανακοίνωσε ένας αρχηγός της βρετανικής αστυνομίας. Οι μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού διασχίσουν τη Μάγχη με μικρές βάρκες, στρατολογούνται από συμμορίες για να χρησιμοποιηθούν από εγκληματικές οργανώσεις.

Οι συμμορίες, που συνδέονται επίσης με τη διακίνηση ανθρώπων και ναρκωτικών, πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του εμπορίου παραποιημένων προϊόντων του Ηνωμένου Βασιλείου, ύψους 8,6 δισεκατομμυρίων λιρών ετησίως (10,57 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο Stephen Watson, αρχιφύλακας του Μάντσεστερ, είπε ότι συμμορίες εκμεταλλεύονται μετανάστες χρησιμοποιώντας τους για παράνομη εργασία.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι υπάρχουν ευάλωτοι άνθρωποι που γίνονται ακόμα πιο ευάλωτοι, αλλά υπάρχουν και μερικοί πολύ σκοτεινοί χαρακτήρες που έχουν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και πρέπει να τους ξεριζώσουμε. Οι φτωχές ψυχές που εκμεταλλεύονται γίνονται τροφή για ομάδες οργανωμένου εγκλήματος. Γίνονται πηγή εργασίας. Γίνονται μια ομάδα εντελώς ανίσχυρων ανθρώπων. Αυτοί οι άνθρωποι υφίστανται εκμετάλλευση σε σημείο που είναι απίθανο να εξελιχθούν σε σταθερά άτομα που θα ενσωματωθούν και θα συνεισφέρουν στην κοινωνία μας. Είναι πιθανό να γίνουν κατεστραμμένοι άνθρωποι και σκληροί εγκληματίες και ειλικρινά, να γίνουν καθαρό βάρος για το κράτος για την υπόλοιπη ζωή τους», είπε στην Daily Telegraph.

Έτσι ο Γουάτσον ξεκίνησε την «Επιχείρηση Vulcan» για να εξοντώσει τις συμμορίες αυτές. Η ομάδα του ανακάλυψε ότι τα μέλη της συμμορίας πληρώνουν νεαρούς και ενήλικες μετανάστες μεταξύ 10-20 λιρών την ημέρα για να λειτουργούν ως βαποράκια και να παρακολουθούν τις κινήσεις της αστυνομίας.

«Είναι σαφές ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν ισχυροί δεσμοί μεταξύ των οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών και των παράνομων μεταναστών», ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Περισσότεροι από 40.000 αιτούντες άσυλο, όλων των εθνικοτήτων, έχουν περάσει τη Μάγχη προς το Ηνωμένο Βασίλειο με μικρά σκάφη φέτος μέχρι στιγμής. Από αυτούς οι 11.000 ήταν Αλβανοί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου