Μπορέλ: Η ΕΕ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις κατά της EULEX

Μπορέλ: Η ΕΕ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις κατά της EULEX

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, αντέδρασε για την επίθεση σε περιπολία της EULEX στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Μπορέλ δηλώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ανεχθεί επιθέσεις κατά της EULEX ή τη χρήση βίαιων εγκληματικών πράξεων στο Βορρά.

Ζήτησε την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων και την αποφυγή της κλιμάκωσης της κατάστασης.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ανεχθεί επιθέσεις κατά της EULEX στο Κοσσυφοπέδιο ή τη χρήση βίαιων εγκληματικών πράξεων στο Βορρά. Τα οδοφράγματα πρέπει να αφαιρεθούν αμέσως από τις σερβικές ομάδες του Κοσσυφοπεδίου. Η ηρεμία πρέπει να αποκατασταθεί. Η EULEX θα συνεχίσει να συντονίζεται με τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου και την KFOR. Όλοι οι παράγοντες πρέπει να αποφύγουν την κλιμάκωση», έγραψε ο Μπορέλ στο Twitter.

Η Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κράτος Δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο, EULEX, επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύτηκε βόμβα σε περιπολία το βράδυ του Σαββάτου, κοντά στη Ρουντάρα, στον δήμο Ζβετσάν.

Η EULEX ανακοίνωσε ότι κανένας αξιωματικός της Ειδικής Αστυνομικής Μονάδας δεν τραυματίστηκε και δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές, αλλά χαρακτήρισε απαράδεκτες τέτοιες επιθέσεις.

Μεταξύ άλλων, η EULEX ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει το έργο της για τη διατήρηση της σταθερότητας στο Κοσσυφοπέδιο και για την ασφάλεια των πολιτών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου