Με χειροτονία ιερέα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας στην Κορυτσά

Με χειροτονία ιερέα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας στην Κορυτσά

H μνήμη της μεγαλομάρτυρος αγίας Βαρβάρας εορτάστηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, όπου υπάρχουν πολλοί ναοί προς τιμή της, ενώ στη Μητρόπολη Κορυτσάς τελέστηκε από τον επιχώριο Επίσκοπο χειροτονία ιερέα.

Μεταξύ των εορταζόντων ναών της αγίας Βαρβάρας ήταν στη Δερβιτσάνη και στην Τρέμαλη Αγίων Σαράντα.

Ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος ιερούργησε στο ναό Αγίου Νικολάου της πόλης.

Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης προεξήρχε στον καθεδρικό ναό Ανάσταση, όπου τέλεσε την σε πρεσβύτερο χειροτονία του διακόνου π. Χαραλάμπου Μπίμπα.

Πρόκειται για ένα χαρμόσυνο γεγονός, καθώς η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ανάγκη από κληρικούς, αν και από την ανασύστασή της μετά το 1991 έχουν χειροτονηθεί, ύστερα από κατάλληλη εκπαίδευση, 160 περίπου ιερείς.

Οι ιερείς οφείλουν, όπως τόνισε και ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης, να έχουν ως πρότυπά τους τα αγιασμένα πρόσωπα.

Και ένας είναι ο δρόμος, που οφείλουν να ακολουθήσουν. Αυτός της αγάπης. Το έχει υπόψιν ο νέος πρεσβύτερος στην Κορυτσά, καθώς έχει μπροστά του την πορεία και το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

Η αγάπη στο Θεό ακολουθεί αναπόφευκτα την αμοιβαία μας αγάπη. Και την αγάπη στο Θεό την ακολουθεί η τέλεια και ζωντανή πίστη σ’ Αυτόν.

Ο νέος πρεσβύτερος π. Χαράλαμπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας σίγουρα έχει καταλάβει με ποια τιμή τιμήθηκε.

Συνδέθηκε μ’ εκείνον, που ούτε οι άγγελοι μπορούν να τον κοιτάξουν κατάματα, λόγω της αστραποβόλου λάμψης του. Και με αυτή τη σύνδεση έχει το χρέος να δίνει αδιάκοπα τη μαρτυρία για το μέγεθος και την ποιότητα της αγάπης του Θεού.

Να βρίσκει καινούργιες αφορμές για στοχασμό, για δράση και για δοξολογικό ξέσπασμα.

πάτερ Ηλίας Μάκος

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου