Αλβανο-μαροκινή συμμορία εξαρθρώθηκε στην Ολλανδία για δύο τόνους κοκαΐνης

Αλβανο-μαροκινή συμμορία εξαρθρώθηκε στην Ολλανδία για δύο τόνους κοκαΐνης

Η ολλανδική δικαιοσύνη ζήτησε φυλάκιση επτά έως δέκα ετών για τέσσερις Αλβανούς και τρεις Μαροκινούς, μέλη εγκληματικής οργάνωσης για διακίνηση κοκαΐνης.

Στις 4 Νοεμβρίου 2021, οι ύποπτοι λέγεται ότι μετέφεραν τουλάχιστον 2.060 κιλά κοκαΐνης από μια αποθήκη στο Voorschoten σε πολυτελή διαμερίσματα, κυρίως στο Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η ποσότητα των ναρκωτικών, χωρισμένη σε τέσσερα μέρη, είχε αξία περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Με βάση τον τρόπο που λειτουργούσαν οι «αποθήκες» και τα αντικείμενα που βρέθηκαν, οι εισαγγελείς υποθέτουν ότι η συμμορία εμπορευόταν πολύ πιο συχνά καθαρή κοκαΐνη.

Στην τελική τους δήλωση αυτή την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, έκαναν λόγο για «μια εξαιρετικά επαγγελματική οργάνωση» που έχει στη διάθεσή της εκατομμύρια ευρώ.

«Το φορτίο μεταφερόταν με φορτηγά που ταξίδευαν σε αυτοκινητοπομπή και φρουρούνταν από ένοπλους άνδρες», είπε ένας από τους εισαγγελείς.

"Η οργάνωση χρησιμοποιούσε διαμερίσματα σε συγκροτήματα με κλειστούς χώρους στάθμευσης που μπορούσαν να ανοίξουν εξ αποστάσεως."

Οι επτά ύποπτοι, και πέντε άλλοι που θα δικαστούν αργότερα, εμφανίστηκαν αφού ένας μάρτυρας ειδοποίησε την αστυνομία το πρωί της 4ης Νοεμβρίου για πιθανή απαγωγή στο πάρκινγκ κάτω από ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στο Baden Poëlleeg στο Osdorp.

Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν επρόκειτο για απαγωγή, αλλά απόπειρα ένοπλης ομάδας νεαρών να κλέψει κοκαΐνη από τη συμμορία.

Ο Αλβανός Flabio D. (26 ετών) χτυπήθηκε, αλλά ο Emiljano D. (29 ετών) κατάφερε να ξεφύγει.

Βήμα-βήμα, οι ντετέκτιβ κατέσχεσαν τρία λευκά βαν και πολλά άλλα αυτοκίνητα στα οποία οι ύποπτοι μετέφεραν εκατομμύρια κοκαΐνη γύρω από το Άμστερνταμ, από τη μια τοποθεσία αποθήκευσης στην άλλη.

Η ομάδα αποθήκευε την κοκαΐνη σε πολυτελή διαμερίσματα στο Baden Poëlleeg στο Osdorp, στο Doktor. H. Colijnstraat στο Geuzenveld και στο IJdoornlaan στο Noord

Ωστόσο, άλλα 68 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε ένα υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος στο Baden Powellweg. Σε όλα τα σπίτια υπήρχαν αντικείμενα που είναι χρήσιμα για την επεξεργασία και τη μεταφορά κοκαΐνης.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι οι ύποπτοι κράτησαν περισσότερα από 1.000 κιλά κοκαΐνης σε πολυτελή διαμερίσματα στο Άμστερνταμ και 200 κιλά σε ένα σπίτι με ταράτσα στη Χάγη.

Εκτός από την κατοχή ναρκωτικών, οι εισαγγελείς κατηγορούν ορισμένους από τους υπόπτους για παράνομη κατοχή όπλων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου