1500 αστυνομικοί και αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα Τίρανα για την Σύνοδο ΕΕ - Δ. Βαλκανίων

1500 αστυνομικοί και αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα Τίρανα για την Σύνοδο ΕΕ - Δ. Βαλκανίων

Τα Τίρανα θέλει να θωρακίσει ο Ράμα για την επιτυχία των εργασιών της Συνόδου Κορυφής μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Δυτικών Βαλκανίων που θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου.

Η σύνοδος κορυφής που συγκεντρώνει τους ηγέτες της γηραιάς ηπείρου θα διεξαχθεί στους ιδιωτικούς χώρους της Εθνικής Αρένας.

Περίπου 1.500 αξιωματικοί αναμένεται να βρίσκονται στο έδαφος, ενώ πολλοί οδικοί άξονες θα αποκλειστούν για τη διέλευση των αντιπροσωπειών.

Το επίπεδο των μέτρων ασφαλείας προβλέπει αυτά που ελήφθησαν όταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ή ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκαν τα Τίρανα.

Στη σύνταξη των μέτρων ασφαλείας έχει συμπεριληφθεί και το επιτελείο των αντιπροσωπειών που θα επισκεφθούν τα Τίρανα.

Μέρος των αξιωματικών θα συνοδεύσει τις αντιπροσωπείες από το διεθνές αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα» μέχρι το κέντρο της πρωτεύουσας. Μετά την άφιξή τους στα Τίρανα, εκτός προσωπικού και διαπιστευμένων προσώπων, θα είναι αδύνατο να περαστεί η περίμετρος ασφαλείας που ξεκινά από το πρωθυπουργικό γραφείο με κατεύθυνση προς το Μέγαρο των Συνεδρίων και γύρω από το στάδιο «Air Albania».

Μετά την επίσημη υποδοχή των αντιπροσωπειών από τον επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης, η συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει γύρω στις 10:30.

Την ίδια μέρα, το Δημοκρατικό Κόμμα με επικεφαλής τον Σαλί Μπερίσα θα προβεί σε εθνική διαμαρτυρία. Ο αρχιδημοκράτης δήλωσε ότι η διαμαρτυρία θα είναι ήρεμη και ειρηνική.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου