Επιστολή βελγικών αρχών στις ομόλογες αλβανικές για έρευνα διακίνησης ναρκωτικών και ξέπλυμα

Επιστολή βελγικών αρχών στις ομόλογες αλβανικές για έρευνα διακίνησης ναρκωτικών και ξέπλυμα

Ο Dries Lonneux, 42 ετών, συνελήφθη στο Βέλγιο τον Οκτώβριο του 2021 ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική και φέρεται να επένδυσε στην Αλβανία ήδη από το 2016. Συνελήφθησαν και άλλα άτομα ως συνεργοί για περίπου 2 τόνους κοκαΐνης που εισήχθη από το λιμάνι της Αμβέρσας στο Βέλγιο.

Οι βελγικές αρχές, μετά την έρευνα, άρχισαν να παρακολουθούν την περιουσία του και αποδείχθηκε ότι, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, είχε επενδύσει και στην Αλβανία.

Με επιστολή τους, καθώς εντοπίστηκε η ανοιχτή εταιρεία του 42χρονου με έδρα την Βόρα και οι διασυνδέσεις του στην Αλβανία, οι Βέλγοι ζήτησαν από την Ειδική Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος να προβεί σε όλες τις επαληθεύσεις και να μπλοκάρει κάθε περιουσιακό στοιχείο στο όνομα και τα μέλη της οικογένειάς του. Βέλγοι δικαστές και εισαγγελείς βοήθησαν επίσης στην έρευνα.

Η εγκληματικότητα στο Βέλγιο σε συνεργεία με αλβανικές ομάδες έχει γίνει πιο εμφανής τα τελευταία χρόνια, καθώς τα επίσημα στοιχεία της Ειδικής Εισαγγελίας δείχνουν ότι η Ολλανδία και το Βέλγιο είναι οι χώρες που καταθέτουν τα περισσότερα αιτήματα για βοήθεια στις έρευνες. 20 αιτήματα εστάλησαν από τους Ολλανδούς και 17 από τους Βέλγους κατά το 2021, καθώς το κύριο αντικείμενο των επιστολών σχετίζεται με τα ναρκωτικά και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου