15000 Αλβανοί αιτήθηκαν άσυλο τους τελευταίους 8 μήνες

15000 Αλβανοί αιτήθηκαν άσυλο τους τελευταίους 8 μήνες

Οι αιτήσεις ασύλου σημείωσαν ανοδική τάση καθ' όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Eurostat, τον Αύγουστο σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων ασύλου για φέτος, φτάνοντας τις 950.

Για όλη την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου καταγράφηκαν συνολικά 6.720 αιτήσεις, σημειώνοντας αύξηση 65% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, όπου δεν αναφέρουν όλα τα κράτη, δείχνουν ότι η τάση έχει επιταχυνθεί. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μόνο τον Σεπτέμβριο υπάρχουν σχεδόν 1400 αιτήσεις για άσυλο.

Από το 2019, η Eurostat δεν αναφέρει πλέον στοιχεία για αιτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Άλλα στατιστικά στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου στον ιστότοπο www.gov.al δείχνουν ότι μόνο τους πρώτους 6 μήνες του έτους, 7.267 Αλβανοί ζήτησαν άσυλο, 8% περισσότεροι από εκείνους που υπέβαλαν αίτηση σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους 8 μήνες.

Συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων στην ΕΕ μαζί με τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο και τις αιτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, για τους 6 μήνες, ο αριθμός των ατόμων που έχουν διαφύγει επίσημα φέτος είναι περίπου 15,3 χιλιάδες.
Αιτήσεις ασύλου μέχρι τον Σεπτέμβριο

- Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος) 8.115

-Στο Ηνωμένο Βασίλειο (Ιανουάριος-Ιούνιος) 7.267 = 15.382

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία της Eurostat, η Γαλλία εξακολουθεί να παραμένει η πιο προτιμώμενη, με τις μισές αιτήσεις να απευθύνονται σε αυτή τη χώρα, γνωστή για τις κοινωνικές της πολιτικές. Η Γερμανία κατατάσσεται μετά τη Γαλλία με περίπου 21% των αιτήσεων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου