Εκπρόσωπος Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν χρειάζεται άδεια από καμία χώρα...»

Εκπρόσωπος Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν χρειάζεται άδεια από καμία χώρα...»

Σε τροχιά σύγκρουσης με τις ΗΠΑ φαίνεται ότι είναι η Άγκυρα, με τον εκπρόσωπο του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, να ανεβάζει ξανά τους τόνους το Σάββατο, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται άδεια από καμία χώρα για να διασφαλίσει την ασφάλειά της.

Ο Ιμπραήλ Καλίν προχώρησε στο σχόλιο αυτό μετά από ανακοίνωση των ΗΠΑ για την αεροπορική επιδρομή της Τουρκίας εναντίον «των τρομοκρατών της YPG και του PKK», όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

«Μπορούμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό με τους συμμάχους μας. Όταν ένα μέλος του ΝΑΤΟ βρίσκεται αντιμέτωπο με απειλή, επίθεση ή τρομοκρατική ενέργεια, αναμένουμε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να λάβουν συλλογική δράση. Όπως είπε και ο Τούρκος πρόεδρος, η Τουρκία θα πάρει τα πράγματα στα χέρια της εάν δεν γίνουν αυτά τα βήματα» είπε ο Καλίν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη το Πεντάγωνο εξέφρασε την ανησυχία του για τις αεροπορικές επιθέσεις της Άγκυρας στη βόρεια Συρία, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι αποτελούν απειλή προς το προσωπικό των ΗΠΑ που βρίσκεται στην περιοχή και πως βλάπτουν τη μάχη κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η Άγκυρα, κατόπιν σχετικής εντολής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα την επιχείρηση «γαμψό ξίφος» σε περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, ως αντίποινα για την επίθεση στον πεζόδρομο της Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Νοεμβρίου.

Παρότι το PKK έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή, η Τουρκία πιστεύει ότι κρύβεται πίσω από την αιματηρή επίθεση που σκότωσε έξι άτομα και τραυμάτισε άλλα 81.

Με πληροφορίες από cnn.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου