Όραμα του Ερντογάν «μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία»

Όραμα του Ερντογάν «μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία»

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να οικοδομήσουμε τη μεγάλη και ισχυρή Τουρκία, θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στη «Συνάντηση Επιχειρηματιών Τουρκίας και 9η Τελετή Απονομής Βραβείων Επιχειρηματικότητας» που διοργάνωσαν το Ίδρυμα Επιχειρείν και Επιχειρηματιών GİV και το Ίδρυμα Νεολαίας Τουρκίας.

Ο Ερντογάν στο μήνυμα του αναφέρει ότι η ανθρωπότητα διανύει μια δύσκολη περίοδο που ξεκίνησε με την πανδημία νέου κορωνοϊού και επιδεινώθηκε στη συνέχεια με την ένταση μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας.

Υπενθυμίζοντας ότι πολλές οικονομίες, περιλαμβανομένων των ανεπτυγμένων χωρών, αντιμετωπίζουν ασυνήθιστα και σοβαρά προβλήματα από τον πληθωρισμό μέχρι την ύφεση και από την απώλεια θέσεων εργασίες μέχρι την επισιτιστική και ενεργειακή κρίση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε τα εξής:

«Η Τουρκία, η οποία διαχειρίζεται με επιτυχή τρόπο τη διαδικασία της πανδημίας, υπερβαίνει με το καλό τις προκλήσεις που εμφανίστηκαν μετά την πανδημία με άψογο τρόπο. Βλέπουμε σε κάθε τομέα τις θετικές επιρροές του οικονομικού μας μοντέλου το οποίο βασίζεται στην ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων, της απασχόλησης, της παραγωγής, των εξαγωγών και του τρέχοντος πλεονάσματος.

Σε ένα περιβάλλον που η πανδημία Covid-19 έχει κλονίσει σημαντικά τις παγκόσμιες οικονομίες, ήμασταν από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες της G20. Ο ρυθμός ανάπτυξής μας διαμορφώθηκε στο 11% πέρσι και στο 7,5% κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς. Αν και το ποσοστό συμμετοχής μας στο εργατικό δυναμικό έχει αυξηθεί, έχουμε ξεπεράσει το όριο των 31 εκατομμυρίων στην απασχόληση.»

Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία προχωράει με σίγουρα βήματα προς τους στόχους της καταρρίπτοντας κάθε μήνα ένα νέο ρεκόρ στις εξαγωγές.

«Επίσης, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην απρόσκοπτη συνέχιση των επενδυτικών μας αλμάτων. Στις 29 Οκτωβρίου εγκαινιάσαμε το εργοστάσιο του TOGG, του εγχώριου ηλεκτρικού αυτοκινήτου μας, κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο 60 ετών του Έθνους μας. Την Τρίτη εγκαινιάσαμε με ενθουσιασμό ως Έθνος το Φράγμα και Υδροηλεκτρικό Σταθμό Γιουσούφελι που είναι το μεγαλύτερο φράγμα στη χώρα μας.

Συνεχίζουμε την πορεία μας υλοποιώντας ένα προς ένα τα απτά έργα του οράματος μας του Αιώνα της Τουρκίας. Με το καλό, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να οικοδομήσουμε τη μεγάλη και ισχυρή Τουρκία, θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας. Δεν θα επιτρέψουμε στην τρομοκρατία και στις ιμπεριαλιστικές συμμορίες που κρατούν τα ηνία της τρομοκρατικής οργάνωσης να μας κάνουν να εγκαταλείψουμε την πορεία μας. Πιστεύω από καρδιάς ότι με τη στήριξη και τη συμβολή σας, των νέων επιχειρηματιών θα κάνουμε τον 21ο αιώνα, Αιώνα της Τουρκίας.»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου