49% περισσότερα θανατηφόρα τροχαία στην Αλβανία απ' ότι στην Ε.Ε.

49% περισσότερα θανατηφόρα τροχαία στην Αλβανία απ' ότι στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το INSTAT, το 2020 η Αλβανία είχε 63,9 θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους από τροχαία ατυχήματα, από τους 43 που ήταν ο μέσος όρος για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τη Eurostat.

Κατατάσσεται στην όγδοη θέση ανάμεσα σε 37 χώρες της Ευρώπης για τον αριθμό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα σε σχέση με τον πληθυσμό. Τα δεδομένα ανήκουν στο έτος 2020 και είναι αποτέλεσμα διασταύρωσης στοιχείων της Eurostat για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Instat και τη Γραμματεία της Κοινότητας Μεταφορών για την περιοχή.

Σε απόλυτη τιμή, ο αριθμός των θανάτων από ατυχήματα το 2020 στην Αλβανία ήταν 181. Σε σύγκριση με άλλες χρονιές, οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ μειωμένοι, ως αποτέλεσμα του περιορισμού της κυκλοφορίας από τον Covid-19.

Σύμφωνα με στοιχεία του INSTAT, το 23% ήταν γυναίκες. Την ίδια χρονιά καταμετρήθηκαν συνολικά 1.234 τροχαία ατυχήματα. Από αυτά, στο 85% των περιπτώσεων έφταιγαν οι οδηγοί και στο 15% οι πεζοί.

Οι λόγοι για τους οποίους υπάρχουν τόσα ατυχήματα στην Αλβανία, είναι: Οδήγηση χωρίς κατάλληλες ικανότητες, απώλεια αντανακλαστικών ή ελέγχου του οχήματος, οδική υποδομή, υπερβολικά χρησιμοποιημένα οχήματα σε κακή κατάσταση,.δρόμοι, έλλειψη σήμανσης σε δρόμους εισόδου και εξόδου, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, πολυλειτουργική χρήση δρόμων αυτοκινήτων με φορτηγά, αυτοκίνητα, αγελάδες και πρόβατα να περνούν μέσα από αυτούς, ποδήλατα χωρίς κριτήρια, έλλειψη κατάλληλων προφυλακτήρων, τοποθέτηση μεταχειρισμένων λάστιχων από τους οδηγούς, η χρήση των ίδιων τόσο χειμώνα όσο και καλοκαίρι και τέλος η έλλειψη φόβου για τον νόμο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου