Με μετοχικό κεφάλαιο 80€ η εταιρεία που θα επενδύσει 2 δισ. στο Δυρράχιο

23/11/22, 21:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Newsroom

Ο Ράμα το παρουσιάζει ως την μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων ετών στην Αλβανία αλλά τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα βουλευτής της αλβανικής αντιπολίτευσης προκαλούν γέλια και βαθιά ανησυχία για την συγκεκριμένη επένδυση. 

Πρόσφατα, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα έφερε στην Αλβανική Βουλή νομοσχέδιο για την παραχώρηση 820 χιλιάδων τμ σε μια εταιρία Αραβικών συμφερόντων από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως στον τομέα της. Τα επίσημα αρχεία όμως του αλβανικού κράτους για την εταιρία η οποία έχει κάνει τις σχετικές διαδικασίες για την εγγραφή της στα μητρώα της Αλβανίας έχει κεφάλαιό μόλις 10.000 λεκ δηλαδή σχεδόν 82 εύρω ενώ ως ιδιοκτήτης δεν εμφανίζεται η αραβική κρατική εταιρία αλλά ένας ιδιώτης μέτοχος της μητρικής εταιρίας.

Μέχρι πρότινος μάλιστα, ιδιοκτήτης ήταν μια παράκτια εταιρία με έδρα στα νησιά Κέιμαν, κανείς δεν αποκλείει η συγκεκριμένη εταιρεία να επανεμφανιστεί μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου. Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, ο πρώην πρωθυπουργός τις Αλβανίας Σαλί Μπερίσα δήλωσε: «Οι Αλβανοί θα πληρώσουν σαν δούλοι αυτά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ τις επόμενες δεκαετίες. » 

Η υποβάθμιση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας με προβλήτα για κρουαζιερόπλοια, πόσο θα τους κοστίσει; 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: