Το ΕΔΑΔ αρνείται να προσάψει «σφαγές» στους Σέρβους κατά Κοσοβάρων

Το ΕΔΑΔ αρνείται να προσάψει «σφαγές» στους Σέρβους κατά Κοσοβάρων

Το Γραφείο της Ειδικής Εισαγγελίας αρνήθηκε να δεχτεί ότι οι σερβικές δυνάμεις διέπραξαν «σφαγές» στο Κόσοβο. Οι δικηγόροι των πρώην ηγετών της UCK είχαν απαριθμήσει 135 εγκλήματα. Καμία από τις σφαγές δεν έγινε αποδεκτή ως πραγματικό γεγονός από το Γραφείο της Ειδικής Εισαγγελίας και ενημέρωσε το Κόσοβο για το γεγονός αυτό στις 10 Νοεμβρίου. Αφού παρουσίασε σε δύο παραρτήματα τα γεγονότα στα οποία είχαν συμφωνήσει με την υπεράσπιση, όπως προσωπικά στοιχεία των κατηγορουμένων, το εισαγγελικό όργανο έδειξε ότι δεν συμφωνεί με την υπεράσπιση σχετικά με τις σφαγές.

«Η εισαγγελία συμφωνεί με τα γεγονότα στην κοινή πρόταση υπεράσπισης. Τέτοια γεγονότα σχετίζονται με εγκλήματα που δεν περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο. Οποιαδήποτε συμφωνία γι' αυτό δεν θα επιτάχυνε τις διαδικασίες», αναφέρεται στην παρουσίαση των συμφωνηθέντων από την Εισαγγελία.

Οι δικηγόροι των πρώην ηγετών της UCK είχαν τονίσει στην κοινή τους επιστολή τις σφαγές κατά της οικογένειας Jashari στο Prekaz, τη σφαγή των Recak, της Čikatova και τη σφαγή της Meja.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου