Στις 6 Δεκεμβρίου η επόμενη διαμαρτυρία της αλβανικής αντιπολίτευσης

Στις 6 Δεκεμβρίου η επόμενη διαμαρτυρία της αλβανικής αντιπολίτευσης

Η επόμενη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου. Την είδηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, στη συνεδρίαση της Προεδρίας στο γαλάζιο αρχηγείο.

«Η διαμαρτυρία της 12ης Νοεμβρίου πρέπει να συνεχιστεί με άλλες διαδηλώσεις και νομίζω ότι η 6η Δεκεμβρίου είναι μια μοναδική ημερομηνία, μια ιστορική ευκαιρία για τον λαό της αντιπολίτευσης να υψώσει τη φωνή του ενώπιον των ανώτατων εκπροσώπων των ευρωπαϊκών δημοκρατιών, ενώπιον όλου του κόσμου. Ακριβώς με αυτή την ατζέντα ξεκινά η μάχη μας ενάντια στον μονισμό και την ύπαρξη του πλουραλισμού. Η προστασία του μεγαλύτερου δημόσιου αγαθού που έχουν σήμερα οι Αλβανοί, του λιμανιού του Δυρραχίου. Λεηλατείται με τον πιο αδιανόητο τρόπο, ιδιοποιείται η φυλή του Ράμα. Έχει μεταμορφώσει τους Αλβανούς σε έναν λαό με σχεδίες, όπως κανένα άλλο έθνος στην Ευρώπη», είπε ο Μπερίσα σε συνέντευξη Τύπου.

Στις 6 Δεκεμβρίου ο Ράμα θα υποδεχτεί στα Τίρανα τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια της συνόδου των Δυτικών Βαλκανίων. Δεν πρόκειται για βία, αλλά ακόμη και μια συνηθισμένη συγκέντρωση της αντιπολίτευσης θα έκανε χαλάστρα στον Έντι Ράμα εκείνη την ημέρα όπου, ως οικοδεσπότης, η προσοχή θα είναι στραμμένη πάνω του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου