Το Αζερμπαϊτζάν πρόθυμο να επενδύσει στις υποδομές φυσικού αερίου στην Αλβανία

Το Αζερμπαϊτζάν πρόθυμο να επενδύσει στις υποδομές φυσικού αερίου στην Αλβανία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα, δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν θα διπλασιάσει την παροχή του σε φυσικό αέριο προς την Ευρώπη.

Ilham Aliyev: "Το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Έχουμε σχέδια να διπλασιάσουμε τον όγκο της παροχής φυσικού αερίου σε όλη την Ευρώπη. Φυσικά, αυτό το αέριο θα περάσει από την Αλβανία και αυτό θα προσφέρει πρόσθετη υποστήριξη και συμβολή στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης."

Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου μας είναι πολύ πλούσια και οι TAP και KANAPI, (οι δύο αγωγοί φυσικού αερίου, μπορούν να συζητηθούν για τον διπλασιασμό των δυνατοτήτων τους. Αφού υπάρχει ανάγκη για αυτό. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι αξιωματούχοι της ΕΕ μας αναγνωρίζουν και μας εκτιμούν ως αξιόπιστο εταίρο. Έχουμε επίγνωση αυτής της ευθύνης».

Αυτό το αέριο θα περάσει στην Ευρώπη μέσω της Αλβανίας και ως εκ τούτου το Αζερμπαϊτζάν είναι έτοιμο να επενδύσει.

Ιλχάμ Αλίεφ: «Σχετικά με τις υποδομές φυσικού αερίου. Θέλω να βοηθήσω τη χώρα στην ανάπτυξη. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καλά ανεπτυγμένη υποδομή και το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να συμμετάσχει. Είμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε αυτό.

Στα Τίρανα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, στο πλαίσιο επίσημης κρατικής επίσκεψης, μετά από πρόσκληση του Αλβανού Προέδρου Μπαϊράμ Μπεγκάι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου