Ο Μπορέλ προσκαλεί σε διαπραγμάτευση Κόσοβο και Σερβία στις Βρυξέλλες

Ο Μπορέλ προσκαλεί σε διαπραγμάτευση Κόσοβο και Σερβία στις Βρυξέλλες

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Josep Borrell, δήλωσε ότι έχουν προσκληθεί οι κύριοι διαπραγματευτές του διαλόγου μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας για συνάντηση και σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται να φτάσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, Besnik Bislimi στις Βρυξέλλες απόψε.

Ο Μπορέλ, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί λύση πριν από τις 21 Νοεμβρίου, - την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν τα πρόστιμα στο βορρά για όσους δεν έχουν πινακίδες κυκλοφορίας RKS, ενώ είπε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και για συνάντηση μεταξύ των ηγετών εάν υπάρξει πρόοδος στις συναντήσεις μεταξύ των επικεφαλής διαπραγματευτών.

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο είναι η πιο επικίνδυνη από το 2013.

«Και οι δύο πλευρές πρέπει επειγόντως να δείξουν ετοιμότητα να βρουν μια λύση για τη μείωση της έντασης. Είναι απαράδεκτο να αγνοούνται οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από τον διάλογο», είπε ο Μπορέλ.

Ζήτησε από τους Σέρβους να επιστρέψουν στους θεσμούς της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, ενώ η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου να επιδείξει ευελιξία στο θέμα των πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ εργάζεται για τη δημιουργία του Συνδέσμου δήμων με σερβική πλειοψηφία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου