Διαμαρτυρία πραγματοποίησε η αλβανική κοινότητα στο Λονδίνο

Διαμαρτυρία πραγματοποίησε η αλβανική κοινότητα στο Λονδίνο

Ντυμένοι στα κοκκινόμαυρα, με σημαίες και πλακάτ στα χέρια φωνάζοντας «Τι ωραία να είσαι Αλβανός», χιλιάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν αυτό το Σάββατο στο Λονδίνο για να δείξουν στη βρετανική κυβέρνηση ότι δεν είναι εγκληματίες. Με αλβανικά τραγούδια να παίζουν στο βάθος και να χορεύουν, ζήτησαν την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών Suella Braverman για τις δηλώσεις της ενάντια των Αλβανών. Ενώ διαδήλωναν στη γέφυρα «Γουέστμινστερ», έβαλαν ένα πανό που έγραφε: «Οι Αλβανοί δεν είναι εγκληματίες». Ένα από τα αιτήματά τους είναι να ζητήσει συγγνώμη η βρετανική κυβέρνηση ή η Braverman, των οποίων οι δηλώσεις επηρέασαν τα παιδιά τους καθώς τους λένε ότι έχουν εγκληματίες γονείς ή προέρχονται από οικογένειες μαφίας.

Από τις 10:30 συγκεντρώθηκαν στο Westminster, όπου έμειναν για περισσότερες από 3 ώρες και υπό τον έλεγχο της αστυνομίας έκαναν πορεία στους δρόμους του Λονδίνου για να μιλήσουν στη συνέχεια στο βρετανικό κοινοβούλιο. Υπήρξαν εκκλήσεις για προστασία των ελευθεριών και των δικαιωμάτων τους, καθώς και δηλώσεις ότι είναι τακτικοί εργαζόμενοι και φορολογούμενοι. Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρξει αντίδραση, προειδοποιούν για νέα διαμαρτυρία στις 28 Νοεμβρίου.

Εκτός από αυτούς που μένουν στη Βρετανία, έφτασαν και άλλοι Αλβανοί από την Ελβετία για συμπαράσταση και ένωσαν τα αιτήματά τους για τις δηλώσεις της υπουργού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου