Ράμα: «Περιμένω μια συγγνώμη από τη βρετανική κυβέρνηση»

11/11/22, 14:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Συνέντευξη στο Sky News παραχώρησε ο Έντι Ράμα. Όπως δήλωσε, περιμένει μια συγγνώμη από τη βρετανική κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικών, Σουέλα Μπράβερμαν, η οποία εξέφρασε ανησυχίες ότι οι Αλβανοί μετανάστες εισβάλλουν στη Μεγάλη Βρετανία και τους αποκάλεσε «εγκληματίες που εισβάλλουν στην Αγγλία». Ο Ράμα είπε ότι στόχος της Μπράβερμαν είναι να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους με τέτοιες δηλώσεις. Ενώ τόνισε ότι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τους Αλβανούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ίδια τη Βρετανία.

«Ποτέ δεν άκουσα συγγνώμη, κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι αντί για υπερβολική έκφραση απογοήτευσης, αυτή ήταν μια στοχευμένη επίθεση. Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό. Όταν ζητάς συγγνώμη, δεν πειράζει - συνέβη. Όταν δεν το κάνεις, και όταν το αποφεύγεις, σημαίνει θέλεις και τα λες αυτά που λέγονται. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας σκοπός πίσω από αυτό. Σημαίνει ότι μιλάτε πραγματικά σε συγκεκριμένο αριθμό ψηφοφόρων που θέλουν να το ακούσουν. Και τους ταΐζετε αυτό γιατί χρειάζεστε τις ψήφους τους. Αλλά οι συνέπειες αυτού μπορεί να είναι καταστροφικές για τον λαό μας στη Βρετανία και για την ίδια τη Βρετανία», είπε ο Ράμα.

Εδώ και καιρό τα βρετανικά ΜΜΕ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για Αλβανούς που πηγαίνουν λαθραία στη Μεγάλη Βρετανία και ζητούν άσυλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: