Εγκαινιάστηκε αλβανικό σχολείο στη Μυτιλήνη

Εγκαινιάστηκε αλβανικό σχολείο στη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών στη Λέσβο πραγματοποίησε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του αλβανικού σχολείου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιστορικού κεντρικού σχολικού συγκροτήματος της Μυτιλήνης.

Το σχολείο θα λειτουργεί με την έγκριση των τοπικών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και του Δήμου Μυτιλήνης, σε αίθουσα που παραχώρησε το 2ο Λύκειο Μυτιλήνης, και σε αυτό θα διδάσκεται η Αλβανική γλώσσα σε παιδιά μεταναστών ηλικίας 5 έως 15 ετών τα οποία τα πρωινά φοιτούν κανονικά στα Ελληνικά σχολεία. Οι δάσκαλοι του σχολείου είναι Αλβανοί με πτυχία και δικαίωμα διδασκαλίας της γλώσσας από Αλβανικά πανεπιστήμια.

Την έναρξη της λειτουργίας του σχολείου χαιρέτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που το Ελληνικό κράτος δημιουργεί στις Κοινότητες των Αλβανών μεταναστών «αδικώντας τες». Όπως είπε «τρεις δεκαετίες μετά το ρεύμα των Αλβανών μεταναστών λειτουργεί το σύστημα ντροπή για την απόδοση της υπηκοότητας» ενώ επανέλαβε τα όσα ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας είχε εξαγγείλει περί απόδοσης υπηκοότητας σε όσους μετανάστες μένουν στη Ελλάδα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Με πληροφορίες από stonisi.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου