Συνάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Αλβανό ομόλογό του

Συνάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Αλβανό ομόλογό του

Τον υπουργό Δικαιοσύνης της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ούλσι Μάνια υποδέχθηκε σήμερα στην Αθήνα ο ομόλογός του Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των δύο υπουργών Δικαιοσύνης τέθηκαν οι μεταρρυθμίσεις στα εθνικά δικαστικά συστήματα και η ανταλλαγή απόψεων για τις βέλτιστες πρακτικές στον χώρο της Δικαιοσύνης, η καταπολέμηση της Διαφθοράς ως κεντρικός άξονας των πολιτικών που ακολουθούν οι δύο χώρες καθώς και η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αλβανός υπουργός ανέλυσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης της χώρας του στο δικαστικό σύστημα και ζήτησε τη παροχή ελληνικής τεχνογνωσίας σε θέματα όπως η οργανωτική διάρθρωση και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, καθώς και σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης και τις εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διαφορών.

Ο κ. Τσιάρας από την πλευρά του δήλωσε πως η Ελλάδα είναι σταθερός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας και εξέφρασε την προθυμία της Ελλάδας να υποστηρίξει σε τεχνικό επίπεδο τις μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται στο δικαστικό σύστημα της Αλβανίας, ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρότρυνε, μάλιστα, ο κ. Τσιάρας τον ομόλογό του να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Κράτους Δικαίου, οι οποίες έχουν πολλαπλά οφέλη και για την αλβανική κοινωνία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου