Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Ντούλες: Είμαστε το μόνο κράτος που έχουμε κηρύξει πόλεμο στο Θεό

Ντούλες: Είμαστε το μόνο κράτος που έχουμε κηρύξει πόλεμο στο Θεό

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στην Πρεμετή

Ντούλες: Είμαστε το μόνο κράτος που έχουμε κηρύξει πόλεμο στο Θεό

Διαβάστε τι είπε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ στα αλβανικά ΜΜΕ:
«Η χώρα μας έχει σκοτεινό παρελθόν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων στις σχέσεις με τις θρησκευτικές κοινότητες. Γιατί είμαστε το μόνο κράτος που μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κήρυξε τον πόλεμο εναντίον του Θεού και των θρησκευτικών κοινοτήτων. Θρησκευτικά ιδρύματα όλων των θρησκειών, μετατράπηκαν σε αποθήκες, στάβλους και "κέντρα πολιτισμού". Χθες, μια μέρα μετά τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Πρεμετή με πρωτοβουλία του Δημάρχου και την υποστήριξη κρατικών και διαφόρων οργάνων, η δημοτική αστυνομία μαζί με δικαστικούς κλητήρες παραβίασαν βίαια την εκκλησία της πόλης, εμπόδιζαν σε πιστούς την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων και άσκησαν βία κατά των κληρικών και πιστών. Αυτή είναι η πιο ακραία περίπτωση παραβίασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων της πίστης και της θρησκευτικής έκφρασης και καταγγέλλουμε την εξευτελιστική αυτή πράξη που προσβάλει κάθε πιστό χριστιανό η μουσουλμάνο.

Θέλω να τονίσω ότι κανείς δεν μπορεί να έχει άλλοθι για τη στάση αυτή, ούτε η επερχόμενη και ούτε η απερχόμενη κυβέρνηση. Αυτά τα γεγονότα εκθέτουν ανεπανόρθωτα την εικόνα της χωράς και φέρνουν στην μνήμη τα γεγονότα του '1968.

Η λύση είναι μια και μοναδική και την βρίσκουμε στο πνεύμα και στην συμφωνία του κράτους με την ορθόδοξη κοινότητα που εγκρίθηκε το 2009 στο αλβανικό κοινοβούλιο. Με βάση τη συμφωνία αυτή, το κράτος πρέπει να αντιδράσει αμέσως. Μπορεί να υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων, πάνω από αυτές όμως υπάρχουν τρανταχτά στοιχεία, μια εκκλησία, ένα τζαμί, ένας τεκές, είναι άγιοι χώροι και σ΄αυτά δεν μπορεί να συμπεριφέρεται κανείς με τον τρόπο αυτό. Ο προορισμός τους είναι αναλλοίωτος, είναι χώρος λατρείας, είναι χώρος άγιος και ως τέτοιος θα πρέπει να παραμείνει.

Αλβανικά πρωτοσέλιδα Κυριακής
Ο επιβλητικός νέος Ναός της Μητρόπολης Αργυροκάστρ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Απ' το Facebook μας

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη