Δικαστική νίκη της Χιμάρας κατά του Τσάνη και των Αλβανών υποκινητών του

Τεράστια δικαστική νίκη πέτυχε η Χιμάρα μέσω του Βασίλη Μπολάνου κατά των Αλβανών καταπατητών.

Τον Ιούλιο του 2008, η Κεντρική Επιτροπή Επιστροφής Περιουσιών της Αλβανίας κοινοποίησε στον τότε Δήμαρχο Χιμάρας Βασίλη Μπολάνο, την απόφασή της με την οποία επικύρωνε έκταση οκτώ χιλιάδων στρεμμάτων γης στην περιοχή του Πανόρμου (Παλέρμο) στον Αναστάς Τσάνη με καταγωγή απ' το Κούδεσι. Ο κύριος Τσάνης είχε καταφέρει με πλαστά ιδιοκτησιακά έγγραφα και προσυνενοημένη δικαστική απόφαση να του επιδοθεί έκταση η οποία ανήκει σε 120 διαφορετικές οικογένειες Ελλήνων Χιμαριωτών.

Ο κος Βασίλης Μπολάνος με την συγκατάθεση του τότε δημοτικού συμβουλίου ξεκίνησε δικαστικό αγώνα ενάντια σε αυτήν την μεθόδευση των κυβερνητικών στελεχών του «Δημοκρατικού Κόμματος» Αλβανίας με αιχμή του δόρατος τον «συμπατριώτη» μας κύριο Τσάνη. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε δικαιώσει αρχικά

την πλευρά Τσάνη και του αναγνώριζε την έκταση που διεκδικούσε. Για τον λόγο αυτό ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία για την ακύρωση της απόφασης με σκοπό την επανεξέταση της κάτι το οποίο επετεύχθει. Μια πολύ μεγάλη δικαίωση για την Χιμάρα και τους Χιμαριώτες μιας και εάν χανόταν η υπόθεση οι εκτάσεις που ανήκουν στους ντόπιους θα περνούσαν στα χέρια των Αλβανών καθώς επίσης θα άνοιγε και ο δρόμος για άλλους Τσάνιδες που καραδοκούσαν.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως απ' τις 120 οικογένειες στις οποίες ανήκε η έκταση, πολύ λίγες συμμετείχαν και συνεργάστηκαν στην δικαστική διαμάχη και αυτό έκανε πολύ δύσκολο το έργο του κου Μπολάνου. Τώρα που η υπόθεση θα επανεξεταστεί στο πρωτοδικείο ο κύριος Μπολάνος μας είπε πως, θα είναι κομβική η συμμετοχή των οικογενειών με την σύσταση και εκπροσώπηση συλλόγου ζημιωθέντων Παλέρμου.

 

Haonas
blog.himara.gr

Αποτελέσματα απογραφής της Instat
Ημερολόγιο ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΥΡΜΑ
 
  1. Σχόλια (2)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Εάν στον κίνδυνο να μας πάρουν την γη οι Αλβανοί λες σιγά τα αυγά, είσαι η πουλημένος ή Αλβανός.

This comment was minimized by the moderator on the site

siga ta ayga

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη