4 δίκτυα ναρκωτικών εξάρθρωσε η ιταλική αστυνομία - Αλβανοί οι εγκέφαλοι της υπόθεσης

4 δίκτυα ναρκωτικών εξάρθρωσε η ιταλική αστυνομία - Αλβανοί οι εγκέφαλοι της υπόθεσης

Με τη σύλληψη 31 ατόμων και την εξάρθρωση 4 εγκληματικών δικτύων προμήθειας ναρκωτικών κατέληξε μια σύνθετη έρευνα που διεξήγαγαν τα τελευταία χρόνια οι πράκτορες του Αστυνομικού Τμήματος του Ριέτι, με συντονισμό της τοπικής Εισαγγελίας.

Οι οργανώσεις «πλημμύρισαν» την επικράτεια του Ριέτι με κοκαΐνη, χασίς και μαριχουάνα, γράφει η αστυνομία.

Η έρευνα ξεκίνησε με τη σύλληψη Αλβανού από ανακριτές της Κρατικής Αστυνομίας μετά από πολύωρη έρευνα και παρακολούθησης που επέτρεψε τον εντοπισμό διακίνησης κοκαΐνης.

Μετά από αυτή τη σύλληψη, εντόπισαν και εξάρθρωσαν το πρώτο δίκτυο ανεφοδιασμού, κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης που επρόκειτο να εισαχθούν στην αγορά του Ριέτι από τον Αλβανό και τους συνεργάτες του.

Μαζί με τον Αλβανό συνελήφθησαν 8 άτομα που εμπλέκονται στην πώληση άνω των 200 γραμμαρίων κοκαΐνης σε αγοραστές του Ριέτι.

Μεταγενέστερες έρευνες κατέστησαν δυνατό τον εντοπισμό άλλων δικτύων προμήθειας ναρκωτικών: το πρώτο, προερχόμενο από το Terni, όπου ένας άλλος Αλβανός, με τη συνεργασία μιας γυναίκας, εισήγαγε άλλα 15 γραμμάρια κοκαΐνης. Το δεύτερο, προερχόμενο από τη Ρώμη, στο οποίο ένας άνδρας που ζούσε στο Contigliano είχε πουλήσει πάνω από 250 γραμμάρια χασίς σε έναν τοπικό έμπορο ναρκωτικών.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του προαναφερόμενου προμηθευτή, ερευνώντας και τον συγκάτοικό του, στων οποίων το σπίτι βρέθηκαν πάνω από 100 γραμμάρια κοκαΐνης, 200 γραμμάρια χασίς, 60 γραμμάρια μαριχουάνας καθώς και μια μακρά σειρά σημειώσεων που αποδίδονται στην καταγραφή της παράνομης δραστηριότητας με αριθμούς και ονόματα πολλών πελατών.

Επίσης, εντόπισαν ένα επιπλέον δίκτυο προμήθειας ναρκωτικών από την πρωτεύουσα, που εισήγαγε κοκαΐνη και χασίς στην επικράτεια του Ριέτι, χάρη της παράνομης δραστηριότητας που διεξήγαγε ένα ζευγάρι που ζούσε στην Torricella στη Sabina.

Μετά τη σύλληψη πελάτη τους, κάτοικο Antrodoco, στον οποίο βρέθηκαν 10 γραμμάρια κοκαΐνης, οι δύο σύζυγοι ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω, ενώ επιστρέφοντας από τη Ρώμη μετέφεραν πάνω από 1 κιλό χασίς χωρισμένο σε πακέτα.

Μετά τις έρευνες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω 17 άτομα, ενώ ξεκίνησε έρευνα για άλλα 14 άτομα, που ευθύνονται για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου