Λέμβο με 12 Αλβανούς ακινητοποίησε η βελγική αστυνομία

Λέμβο με 12 Αλβανούς ακινητοποίησε η βελγική αστυνομία

Τρία άτομα συνελήφθησαν μετά από κοινή επιχείρηση μεταξύ της Αγγλικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης του Εγκλήματος και της Βελγικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Οι τρεις συλληφθέντες είχαν οργανώσει να μεταφέρουν μια ομάδα μεταναστών με λέμβο για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, οι Βέλγοι αξιωματικοί συνέλαβαν δύο Αλβανούς, ηλικίας 34 και 44 ετών, ως ύποπτους για αδικήματα λαθρεμπορίας, οι οποίοι έφτασαν στην ακτή κοντά στο Nieuwpoort στις 4.30 π.μ. την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Συνελήφθησαν επίσης 12 μετανάστες, που πιστεύεται ότι είναι και αυτοί Αλβανοί.

Ένας τρίτος άνδρας, 46 ετών, συνελήφθη από την αστυνομία στο Aylesbury του Buckinghamshire, την ίδια μέρα με την υποψία ότι συνέβαλε στην παράνομη μετανάστευση. Παραμένει υπό κράτηση και ανακρίνεται.

Η ομάδα είναι ύποπτη ότι ήταν μέρος μιας συμμορίας που διακινούσε λαθραία ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο διοικητής της NCA, Κόλιν Γουίλιαμς, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι αυτή η επιχείρηση εξάρθρωσε μια ύποπτη ομάδα οργανωμένου εγκλήματος που εμπλέκεται στην παράνομη εισαγωγή ανθρώπων στη Βρετανία.

«Το να προσπαθείς να φτάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο με μικρό σκάφος είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και οι λαθρέμποροι δεν σέβονται την ασφάλεια των επιβατών τους.

Σε στενή συνεργασία με εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Βελγικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και της FRONTEX, αυτές οι συλλήψεις δείχνουν ότι η NCA θα εργαστεί πέρα από τα διεθνή σύνορα για να εξαρθρώσει συμμορίες λαθρεμπορίας ανθρώπων».

Ο Βέλγος εισαγγελέας Frank Demeester δήλωσε ότι «η καταπολέμηση της οργανωμένης λαθρεμπορίας ανθρώπων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, γράφουν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

«Αυτός είναι ο λόγος που η βελγική ομοσπονδιακή αστυνομία έχει δεσμεύσει σημαντικούς πόρους για να αποτρέψει αυτές τις πράξεις λαθρεμπορίας ανθρώπων. Θέλουμε να αποφύγουμε πάση θυσία να θέσουμε σε κίνδυνο τους ανθρώπους στη Βόρεια Θάλασσα. Είναι ήδη γνωστό ότι η διεθνής συνεργασία με τους Βρετανούς συναδέλφους από την NCA και με τους Ευρωπαίους εταίρους μας είναι πολύ καλή για αυτό το φαινόμενο».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου