Για απεργία πείνας προειδοποιούν την κυβέρνηση οι διαμαρτυρόμενοι ακαδημαϊκοί στην Αλβανία

Για απεργία πείνας προειδοποιούν την κυβέρνηση οι διαμαρτυρόμενοι ακαδημαϊκοί στην Αλβανία

Σε διαμαρτυρία έχουν βγει εκ νέου αυτή τη Δευτέρα οι καθηγητές ορισμένων δημόσιων πανεπιστημίων, ζητώντας την εκπλήρωση των αιτημάτων τους, με κυριότερο την αύξηση μισθών κατά 50%.

Έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το Πολυτεχνείο των Τιράνων, μποϊκοτάροντας για τρίτη συνεχή εβδομάδα την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Η διαμαρτυρία είχε προαναγγελθεί, ενώ ο επικεφαλής του σωματείου εκπαιδευτικών, Sander Kovaci, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απεργίας πείνας.

«Δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την τελευταία μας επιλογή, αυτή της απεργίας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ασκηθεί η σωστή πίεση στις αρχές να αντιδράσουν εποικοδομητικά και να κατανοήσουν τη σημασία αυτού του μποϊκοτάζ», είπε ο Κοβάτσι.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τους μισθούς των εκπαιδευτικών κατά 7% από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αυτό χαρακτηρίστηκε ως γελοίο από την πλευρά των διαμαρτυρομένων.

Για το επιπλέον 8% που, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, θα καταβληθεί από τα ταμεία των πανεπιστημίων, οι διδάσκοντες θεωρούν ότι πρέπει να επιστραφούν τα φοιτητικά δίδακτρα στους φοιτητές μέσω υπηρεσιών και όχι να πάνε σε μισθούς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου