Πρόστιμο 150€ θα επιβάλλεται από το Κόσοβο σε όσους δεν αλλάζουν πινακίδες

Πρόστιμο 150€ θα επιβάλλεται από το Κόσοβο σε όσους δεν αλλάζουν πινακίδες

Από την 1η Νοεμβρίου σε όλους τους κατόχους αυτοκινήτων με σερβικές πινακίδες στο Κόσοβο θα επιβάλλεται πρόστιμο με αίτημα να μεταβούν στο Κέντρο Εγγραφής Οχημάτων.

Αυτό δήλωσε στο Radio Free Europe η Νόρα Φετόσι, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με αυτήν, από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 21 Ιανουαρίου θα επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες που εξακολουθούν να έχουν αυτοκίνητα με σερβικές πινακίδες στο Κόσοβο.

Αρχικά, η Κυβέρνηση είχε την 31η Οκτωβρίου ως καταληκτική ημερομηνία για την επανεγγραφή των αυτοκινήτων με σερβικές πινακίδες στο RKS - Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, από 1 Νοεμβρίου έως 21 Νοεμβρίου θα υπάρχει επίπληξη στους κατόχους αυτοκινήτων με σερβικές πινακίδες και από 21 Νοεμβρίου έως 21 Ιανουαρίου θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, οι δοκιμαστικές πινακίδες θα χρησιμοποιηθούν αργότερα και μετά τις 21 Απριλίου τα αυτοκίνητα με αυτές τις πινακίδες δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν στο Κόσοβο.

Η Φετόσι είπε στο Radio Free Europe ότι όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με σερβικές πινακίδες θα μπορούν να επωφεληθούν από τις διευκολύνσεις επαναταξινόμησης του αυτοκινήτου με πινακίδες RKS - Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου - μέχρι τις 30 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, κάθε αυτοκίνητο που εισέρχεται στο Κοσσυφοπέδιο υπόκειται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης, φόρο εισαγωγής και φόρο προστιθέμενης αξίας.

Παράδειγμα, αν ένας πολίτης του Κοσόβου αγοράσει αυτοκίνητο αξίας 7.000 ευρώ, από το 2015, έως 2.000 κυβικά, η τιμή που πρέπει να πληρώσει στο τελωνείο αυξάνεται κατά 2.558 ευρώ.

Αυτή η επιπλέον τιμή δεν θα ισχύει για όσους θα επαναταξινομήσουν οχήματα με πινακίδες RKS.

Επιπλέον, θα απαλλάσσονται επίσης από τέλη κυκλοφορίας, τέλη εξοπλισμού άδειας κυκλοφορίας οχημάτων και διοικητικά τέλη στο Κέντρο Εγγραφής Οχημάτων. Όλες αυτές οι υπηρεσίες ανέρχονται σε περίπου 57 ευρώ.

Άρα, 2.615 ευρώ λιγότερα για ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου