Καταγγελία μέσω Euronews: Ο Γκόρος θα έπρεπε να είναι φυλακή για πλαστογράφηση περιουσιών στη Χιμάρα

Καταγγελία μέσω Euronews: Ο Γκόρος θα έπρεπε να είναι φυλακή για πλαστογράφηση περιουσιών στη Χιμάρα

Η συντονίστρια για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο Κόμμα Ελευθερίας, Brisilda Shehaj, δήλωσε ότι ο δήμαρχος της Χιμάρας θα πρέπει να βρίσκεται στη φυλακή για κατάχρηση εξουσίας σχετικά με τις περιουσίες.

Στην εκπομπή «Review» στο Euronews Albania, είπε ότι δήμαρχοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Γκόρο, έχουν αγοράσει και παραχωρήσει ακίνητα στα παράλια, μέσω δημιουργίας πολλών επιτροπών.

«Η λεγόμενη "Task Force" συστάθηκε γιατί τότε ο πρωθυπουργός ήθελε να δημιουργήσει την επενδυτική του εταιρεία και να εντοπιστούν όλα τα κρατικά ακίνητα, τα οποία δεν θα έπρεπε να διοικούνται από τα χέρια των δημάρχων. Για μένα, ο πρώτος άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι στη φυλακή είναι ο Γιώργο Γκόρο.

Όλα αυτά τα άτομα, στα οποία δόθηκε το δικαίωμα να δημιουργήσουν αυτές τις επιτροπές καταχράστηκαν τίτλους ιδιοκτησίας. Μη αγροτικά ακίνητα έχουν διαμοιραστεί με τίτλους ιδιοκτησίας. Σήμερα υπάρχει πολύ μεγάλη επικάλυψη αυτών των εγγράφων», τόνισε η ίδια.

Η εκπομπή «Review» του Euronews Albania έδωσε το ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται πώς ο πρώην επικεφαλής της περιφέρειας της Αυλώνας, Ανέστης Δημογιάννης, παραχώρησε στην οικογένειά του 12 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γης.

Ο Δημογιάννης πραγματοποίησε την πλαστογράφηση της περιουσίας ενώ κατείχε αυτό το δημόσιο αξίωμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου