Η Αλβανία αυξάνει την τιμή κατανάλωση για πάνω από 800 κιλοβατώρες

Η Αλβανία αυξάνει την τιμή κατανάλωση για πάνω από 800 κιλοβατώρες

Στην Αλβανία, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακοίνωσε ότι από την 1η Νοεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ η εφαρμογή της αυξημένης τιμής ηλεκτρικής ενέργειας, για κατανάλωση πάνω από 800 κιλοβατώρες μηνιαίως.

Για όλους όσους καταναλώνουν πάνω από αυτό το επίπεδο, η εκτιμώμενη τιμή είναι 50,4 Lek (42 Lek + ΦΠΑ), για κάθε κιλοβατώρα, αρκετές φορές υψηλότερη από την τρέχουσα βασική τιμή των 11,4 Lek (9,5 Lek + ΦΠΑ).

Η τιμή αυτή θα ισχύει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα αναθεωρηθεί με βάση τις ποσότητες και τις τιμές των εισαγωγών και της εγχώριας παραγωγής.

Αναμενόταν να ξεκινήσει η εφαρμογή ήδη από αυτόν τον μήνα, αλλά η κυβέρνηση υπαναχώρησε μετά τη βελτίωση της κατάστασης των βροχοπτώσεων.

Πριν από μια μέρα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, ανακοίνωσε στα Τίρανα ότι η Αλβανία θα λάβει 80 εκατομμύρια ευρώ δημοσιονομική στήριξη για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση, ενώ η χώρα αναμένεται να επωφεληθεί και από ένα άλλο πακέτο 500 εκατομμυρίων ευρώ, που παρέχεται για τις βαλκανικές χώρες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου