80 εκατ. € ενίσχυση της Κομισιόν για την ενέργεια στην Αλβανία

80 εκατ. € ενίσχυση της Κομισιόν για την ενέργεια στην Αλβανία

Κατά την επίσκεψή της στα Τίρανα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρουσίασε το πακέτο των 80 εκατομμυρίων ευρώ που η Ένωση έχει ορίσει να χορηγήσει στην Αλβανία για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση.

Τα κεφάλαια αυτά θα έρθουν στην Αλβανία, με τη μορφή επιχορηγήσεων.

Η Φον ντερ Λάιεν είπε τότε ότι μετά τον Ιανουάριο θα δοθούν περισσότερα χρήματα. Σύνολο θα είναι 500 εκατ. ευρώ σε επιχορηγήσεις για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.

Νωρίτερα σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, η επικεφαλής της ΕΚ έγραψε ότι η Αλβανία είναι μια από τις χώρες που επλήγησαν από τον ενεργειακό πόλεμο της Ρωσίας. Και, για το λόγο αυτό, η ΕΕ διέθεσε 80 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.

«Ευτυχώς, η Αλβανία δεν εξαρτάται καθόλου από το ρωσικό αέριο, αυτό οφείλεται στην εξάρτησή σας από το υδροηλεκτρικό σύστημα. Η επιρροή όμως έρχεται και στην Αλβανία. Εμείς στην ΕΕ αποφασίσαμε ότι η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη. Άμεση δημοσιονομική υποστήριξη για τη σταθερότητα των τιμών. Θα υπάρξουν επιχορηγήσεις 80 εκατ. ευρώ. Έχετε ένα σύστημα για να βοηθήσετε οικογένειες, αλλά και μικρές επιχειρήσεις», δήλωσε η Φον Ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια της διάσκεψης με τον Έντι Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου