24 άτομα συνελήφθησαν από εξάρθρωση αλβανο-ιταλικής εγκληματικής οργάνωσης

24 άτομα συνελήφθησαν από εξάρθρωση αλβανο-ιταλικής εγκληματικής οργάνωσης

Αλβανοϊταλική εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε σε μεγάλη αντιναρκωτική επιχείρηση στην Ιταλία. Συνελήφθησαν 24 άτομα, από τα οποία 15 φυλακίστηκαν και 9 τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ομάδα είχε δεσμούς με τη γνωστή μαφία, «Ndrangheta», και ότι ανέπτυξε τη δραστηριότητά της στην επαρχία του Ρέτζιο. Οι έρευνες ξεκίνησαν το 2019 από την υποψία ότι η «Ντραγκέτα» σε συνεργασία με αλβανικές και βραζιλιάνικες συμμορίες διενεργούσαν διεθνή διακίνηση ναρκωτικών.

Η αστυνομία ανακάλυψε ότι η οργάνωση είχε καταφέρει να φέρει μεγάλα φορτία κοκαΐνης από τη Βραζιλία, αποθηκευμένα στην Ελβετία. Στη συνέχεια θα πήγαιναν στη Λομβαρδία. Έπειτα, θα πωλούνταν σε μέλη της συμμορίας, συμπεριλαμβανομένου ενός Αλβανού με προηγούμενο ποινικό μητρώο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η ίδια η εγκληματική οργάνωση παρήγαγε μεγάλες ποσότητες κάνναβης indica.

Η εγκληματική ομάδα έχει επίσης διαχειριστεί μια ενοποιημένη δραστηριότητα διανομής ναρκωτικών, συνεργαζόμενη με εταιρείες ταχυμεταφορών μεταξύ της Καλαβρίας και της Σικελίας. Για την επιχείρηση αυτή κινητοποιήθηκαν 200 αστυνομικοί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου