Στα Τίρανα βρίσκεται σήμερα η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen

Στα Τίρανα βρίσκεται σήμερα η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen

Η Επικεφαλής της Κομισιόν Ursula von der Leyen βρίσκεται στα Τίρανα στο πλαίσιο βαλκανικής περιοδείας. Η ατζέντα των συνομιλιών αναμένεται να περιλαμβάνει μια σειρά από ζητήματα, αλλά κυρίως τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα Δυτικά Βαλκάνια για πρώτη φορά στα Τίρανα.

Ενώ προγραμματίζεται η δεύτερη μέρα της περιοδείας στην Πρίστινα, οι συναντήσεις στα Τίρανα θεωρείται ότι θα θίξουν μια σειρά από πτυχές, όπου μετά το ευρωπαϊκό ενεργειακό πακέτο, θα συζητηθεί η ετήσια συνάντηση της Διαδικασίας του Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί λίγες μόλις ημέρες μετά στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι οι προσδοκίες είναι ότι θα υπάρξουν τρεις συμφωνίες, που τελικά θα υπογραφούν από όλες τις χώρες της περιοχής, κάτι που δεν υλοποιήθηκε ποτέ σε αυτά τα 8 χρόνια.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη που η Von der Layen πραγματοποιεί στα Τίρανα μετά την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών της χώρας, οι οποίες βρίσκονται επί του παρόντος στη διαδικασία νομοθετικής αναθεώρησης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου