Πρέσβης ΕΕ στην Αλβανία για φορολογική αμνηστία: «Ρωτήστε τον Ράμα αν θα υποχωρήσει και όχι εμένα»

Πρέσβης ΕΕ στην Αλβανία για φορολογική αμνηστία: «Ρωτήστε τον Ράμα αν θα υποχωρήσει και όχι εμένα»

Επίσκεψη στην Κορυτσά πραγματοποίησε η πρέσβης της ΕΕ στην Αλβανία, Κρίστιαν Χοχμαν

«Είναι η πρώτη φορά που η σύνοδος κορυφής μεταξύ ΕΕ και Δυτικών Βαλκανίων διοργανώνεται εκτός ΕΕ και για πρώτη φορά στην Αλβανία. Αυτό δείχνει τη σημασία που έχει ολόκληρη η περιοχή για εμάς και πόσο σημαντική είναι η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ. Και ειδικά το έργο που θα πρέπει να κάνουν αυτές οι χώρες για την ΕΕ, αλλά και για το γεγονός ότι οι ηγέτες όλων των χωρών θα έρθουν στην Αλβανία στις 6 Δεκεμβρίου για να συζητήσουν σημαντικά θέματα για το μέλλον της ένωσης».

Η πρωτοβουλία δημοσιονομικής αμνηστίας έχει φέρει την αλβανική κυβέρνηση σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Έντι Ράμα και οι υφιστάμενοί του έχουν δηλώσει ότι δεν θα αποσυρθούν, ενώ η εκπρόσωπος των Βρυξελλών στη χώρα λέει ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

«Αν θα αλλάξει γνώμη η κυβέρνηση για τη δημοσιονομική αμνηστία είναι μια ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον πρωθυπουργό και όχι σε εμένα. Συνεχίζουμε τις συνομιλίες με την αλβανική κυβέρνηση για αυτό το θέμα».

Όσον αφορά το επίπεδο εγκληματικότητας και διαφθοράς στη χώρα, η Hohmann αναφέρει την έκθεση της Κομισιόν, λέγοντας ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς παραμένει σημαντικό ζήτημα.

«Μπορεί να γνωρίζετε ότι πριν από περίπου 10 ημέρες, η Κομισιόν δημοσίευσε την ετήσια έκθεση για όλες τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας. Είναι μια έκθεση που περιλαμβάνει την κατάσταση της χώρας. Ένα σημαντικό μέρος έχει να κάνει με το κράτος δικαίου. Η έκθεση είναι σαφής όσον αφορά την ενοποίηση και την καταπολέμηση ζητημάτων όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς».

Η Σύνοδος των Τιράνων έρχεται σε μια περίοδο που η Αλβανία και τα Σκόπια έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, ενώ το Κοσσυφοπέδιο αναμένει την άρση του καθεστώτος βίζα και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη αναμένει να γίνει υποψήφια χώρα για ένταξη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου