Παγκόσμια Τράπεζα: Η Αλβανία θα έχει τη μικρότερη οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή

Παγκόσμια Τράπεζα: Η Αλβανία θα έχει τη μικρότερη οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή

Σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τα Δυτικά Βαλκάνια, η Αλβανία θα έχει τη μικρότερη οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή.

Η Παγκόσμια Τράπεζα παρουσιάζει μια έκθεση για την οικονομία για τα Δυτικά Βαλκάνια 2022. Σύμφωνα με την έκθεση, ο πόλεμος στην Ουκρανία περιόρισε την οικονομική ανάπτυξη και αναμένεται να φτάσει το 3,2%.

Από την άλλη, η οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Αλβανία, Hilda Shijaku, τόνισε ότι ο πληθωρισμός έχει πλήξει τις επιχειρήσεις αλλά και τους πολίτες. Σύμφωνα με την Shijaku, αυτό προκύπτει ως αποτέλεσμα του υψηλού επιπέδου αύξησης των τιμών.

Ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται και αυτό θα επηρεάσει περισσότερο τους φτωχούς, όπως ανέφερε σήμερα ο διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Αλβανία, στο συνέδριο για τις οικονομικές εξελίξεις.

Τόνισε ότι η οικονομική αβεβαιότητα θα συνεχίσει να είναι παρούσα και τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προσεκτική με τις δαπάνες και να δώσει προσοχή στα πιο ευάλωτα άτομα που κινδυνεύουν από τη φτώχεια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου