Μισό εκατομμύριο ευρώ κατασχέθηκε στο λιμάνι του Δυρραχίου

Μισό εκατομμύριο ευρώ κατασχέθηκε στο λιμάνι του Δυρραχίου

Καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να αμφισβητεί τους διεθνείς για τη θέσπιση της φορολογικής αμνηστίας, τα μαύρα χρήματα στη χώρα κυριαρχούν.

Περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ μοιρασμένο σε 6 σακούλες κατασχέθηκε στο λιμάνι του Δυρραχίου. Τα χρήματα ήταν κρυμμένα σε λεωφορείο που έφτασε με το πλοίο του δρομολογίου Δυρράχιο-Μπάρι.

Οι αρχές λένε ότι είχαν πληροφορίες εδώ και ένα μήνα για την απόπειρα εισαγωγής μεγάλου χρηματικού ποσού, οπότε περίμεναν. Όταν το ύποπτο λεωφορείο εμφανίστηκε στο λιμάνι, το πέρασαν κατευθείαν από το σαρωτή, ο οποίος αποκάλυψε τα πάντα. Οι 6 σακούλες γεμάτες ευρώ ήταν κρυμμένες στο πάνω μέρος ενός λεωφορείου, κοντά στο κλιματιστικό.

Από τα πρώτα στοιχεία μετρήθηκαν περίπου 522.000 ευρώ, αλλά ο υπολογισμός για το ακριβές ποσό συνεχίζεται ακόμη. Μετά τις πρώτες ενέργειες από τους Τελωνειακούς, η Αστυνομία Δυρραχίου λέει ότι έχει συλλάβει κάποια άτομα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άλλων εμπλεκομένων στην παράνομη δραστηριότητα!

Στη διεθνή εταιρεία πρακτορείου μεταφορών επιβατών «Buon Aventura» ακαλύφθηκαν αδήλωτα χρήματα και άλλα εμπορεύματα. Τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετές απόπειρες διακίνησης μεγάλων ποσών αδήλωτων χρημάτων έχουν εντοπιστεί στα συνοριακά σημεία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου