Σε συνάντηση εργασίας για τη λιγνιτική ενέργεια στα Δ. Βαλκάνια συμμετείχε το Επιμελητήριο Φλώρινας

Σε συνάντηση εργασίας για τη λιγνιτική ενέργεια στα Δ. Βαλκάνια συμμετείχε το Επιμελητήριο Φλώρινας

Στη συνάντηση εργασίας του προγράμματος «Πρωτοβουλία για τις λιγνιτικές υπό μετάβαση περιοχές στα Δυτικά Βαλκάνια», συμμετείχε το Επιμελητήριο Φλώρινας.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τις χώρες και τις περιφέρειες να απομακρυνθούν από τον άνθρακα προς μια οικονομία ουδέτερη, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι αυτή η μετάβαση είναι δίκαιη.

Μέσω της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή καλών πρακτικών, γνώσεων μεταξύ της υπό μετάβασης περιοχής της Φλώρινας και της περιοχής Bitola των Σκοπίων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σαπαλίδης Σάββας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες, που παρουσιάζονται για την ανάπτυξη ενός παραγωγικού μοντέλου αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΠΕ Φλώρινας και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σπουδαιότητα της συνεργασίας των γειτονικών χωρών για την επίτευξη της απολιγνιτοποίησης στην ευρύτερη περιοχή.

Τη συνάντηση εργασίας χαιρέτισαν με επιστολές τους ο Βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ κ Αντωνιάδης Γιάννης, η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κα. Πέρκα ενώ στη συνάντηση παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής oι συντονιστές του «προγράμματος ανταλλαγής των Ευρωπαϊκών χωρών υπό μετάβαση» κ. Carsten Rothballer και κ Timon Wehnert, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μοναστήρι κ Βιδούρης Αλέξανδρος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας κ Βόσδου Σωτήριος, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ Γιαννάκης Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ Σαπαλίδης Σάββας, η συντονίστρια του προγράμματος για την Ελλάδα κα Τογκαρίδου Κων/να, ο συντονιστής του προγράμματος για τα Σκόπια κ Αlexandar Dedinec.

ertnews.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου