Σε εθνική διαμαρτυρία οι ακαδημαϊκοί των αλβανικών πανεπιστημίων

Σε εθνική διαμαρτυρία οι ακαδημαϊκοί των αλβανικών πανεπιστημίων

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες οι καθηγητές αλβανικών πανεπιστημίων, οι οποίοι ζητούν την υλοποίηση των αιτημάτων τους.

Η διαμαρτυρία συνεχίζει ακόμη και σήμερα στους προαύλιους χώρους των πανεπιστημίων, την πρώτη μέρα της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Διδασκόντων, είπε ότι το μποϊκοτάζ θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα.

«Σε κάθε πανεπιστήμιο της Αλβανίας η προσέλευση είναι μεγάλη. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το μποϊκοτάζ και απαιτούμε να γίνουν βήματα για την υλοποίηση των αιτημάτων», είπε.

Με δήλωσή της στα ΜΜΕ η Ένωση Εργαζομένων Πανεπιστημίων Αλβανίας ανακοινώνει τη συνέχιση της διαμαρτυρίας σε όλα τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας, από σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, με παραμονή στους εξωτερικούς χώρους κάθε σχολής (τους προαύλιους χώρους τους ), από τις 10.00 - 12.00.

«Η θέση αυτή σχετίζεται με τον στόχο μας να ευαισθητοποιήσουμε τους φορείς λήψης αποφάσεων/φορείς/αρχές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δημοκρατία της Αλβανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

Επίσης, με επιστολή του τις ηγετικές αρχές των βασικών μονάδων των Δημοσίων ΑΕΙ, το σωματείο αυτό ζητά τη συνεδρίαση της Συνέλευσης Ακαδημαϊκού Προσωπικού, καλώντας στο όργανο αυτό και τους ακαδημαϊκούς/διοικητικούς βοηθούς και εκπροσώπους από Φοιτητές, παρόλο που οι τελευταίοι δεν είναι μέλη της Συνέλευσης Ακαδημαϊκού Προσωπικού.

Στην αναφορά που υπέγραψε το ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής Θετικών Επιστημών, ζητείται αύξηση μισθών για τους διδάσκοντες και το ακαδημαϊκό και διοικητικό υποστηρικτικό προσωπικό. Στην αναφορά, προτείνεται να φτάσει το επίπεδο μισθών των δημόσιων πανεπιστημίων του Κοσσυφοπεδίου εντός 2 ετών, με αύξηση 30% τον Οκτώβριο του 2022 και 20% τον Οκτώβριο του 2023 και η αύξηση της χρηματοδότησης για την επιστημονική έρευνα να είναι τουλάχιστον 0,3% του ΑΕΠ, το 2023.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου