Στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί στις 9 Δεκεμβρίου το 28ο συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης

Στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί στις 9 Δεκεμβρίου το 28ο συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης

Στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί στις 9 του προσεχούς Δεκεμβρίου το 28ο συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης, με θέμα «Προκλήσεις στις σχέσεις διδασκόντων και διδασκομένων στην σημερινή Ευρώπη».

Στο μονοήμερο συνέδριο αναμένεται να προσέλθουν περισσότεροι από 100 σύνεδροι, κυρίως Έλληνες εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι υπηρετούν σε περίπου 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο ΣΕΕΕ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της EE ενώ χώρος της εκδήλωσης είναι το ιστορικό κτίριο Charlemagne.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, η ταχεία αύξηση της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας παγκοσμίως έχουν σαν αποτέλεσμα να θεωρείται ότι η ψηφιακή μάθηση μπορεί να βελτιώσει τα μαθησιακά αποτελέσματα αλλά και την απόδοση των εκπαιδευτικών.

«Ωστόσο, ενώ επιδιώκεται μέσα σε αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο πλαίσιο των δημοκρατικών ανοικτών κοινωνιών μια ώθηση της ποιοτικής εκπαίδευσης, η ψηφιακή εκπαίδευση- λόγω της γενικότερης πολυπλοκότητας – εμφανίζει θετικές και αρνητικές αλληλεπιδράσεις, σε πολλές δραστηριότητες και συνεπώς και σε αυτές που διέπουν σχέσεις, διδασκόντων και διδασκομένων. Το 28ο συνέδριο αποσκοπεί να παρουσιάσει το πλαίσιο πολιτικών και προγραμμάτων της ΕΕ που αφορούν την εκπαίδευση και τον πολιτισμό στο μέλλον, εξετάζοντας ειδικότερα τις σχέσεις διδασκόντων και διδασκομένων στις σύγχρονες κοινωνίες της Ευρώπης και ιδιαιτέρως στην Ελλάδα»

Το λεπτομερές πρόγραμμα το οποίο προετοιμάζει η Οργανωτική Επιτροπή υπό τον συντονισμό της κας Φωτεινής Κολλάρα, Συντονίστριας στο Γραφείο Συμβούλου εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο και του Δρ. Θεοδώρου Καλλιάνου, Επ/τη Καθηγητή Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, περιλαμβάνει θεσμικούς εκπροσώπους καθώς και ομιλήτριες/τές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Καθηγητές Πανεπιστημίων καθώς και εκπαιδευτικούς και θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

ertnews.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου