Άκρως ειρωνικός ο Ράμα στο Στρασβούργο - Κόντρα με την Νίνα Κασιμάτη (βίντεο)

Άκρως ειρωνικός ο Ράμα στο Στρασβούργο - Κόντρα με την Νίνα Κασιμάτη (βίντεο)

Ο Έντι Ράμα πέρασε την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης για το αλβανικό κοινοβούλιο όπως όλα δείχνουν. Ο Αλβανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε αρκετά εριστικός όταν άρχισε να δέχεται τα ερωτήματα εκπροσώπων άλλων χωρών κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, θυμίζοντας αρκετά την στάση του στις συνεδριάσεις της αλβανικής βουλής.

Πρώτα ο Ράμα εξέφρασε έντονα τον εκνευρισμό του όταν ο πρόεδρος επιχείρησε να τον διακόψει καθώς μακρηγορούσε, λέγοντας του πως πρέπει να ολοκληρώσει ώστε να θέσουν όλοι τα ερωτήματα τους. Με τον Ράμα να φωνάζει όχι, όχι και να μην επιτρέπει στον πρόεδρο της ολομέλειας να τον διακόψει. Όταν μάλιστα ο πρόεδρος του είπε «I'm sorry» η απάντηση του Ράμα ήταν «You should not be sorry for me you should be sorry...».

Στην συνέχεια ακολούθησε η ερώτηση της Νίνας Κασιμάτη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, η οποία αναφέρθηκε στις σχέσεις Αλβανίας Τουρκίας και κατα πόσο αυτές συμβαδίζουν με τον στόχο της ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαική Ένωση. Ο Ράμα ξεκίνησε την απάντηση του άκρως ειρωνικά, ρωτώντας αρχικά «απο που κατάγεται η κυρία», όταν άκουσε πως είναι από την Ελλάδα απάντησε «Α από την Ελλάδα; τώρα εξηγείται γιατί ανησυχεί για τις σχέσεις μας με την Τουρκία»

Ως αντίδραση στο ύφος και την προκλητική στάση του Ράμα, οι επικεφαλής όλων των πολιτικών ομάδων του Συμβουλίου συναποφάσισαν να μην παραστούν στο επίσημο δείπνο που είχε προγραμματίσει να τους παραθέσει ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Για το ύφος της απάντησης του Ράμα τοποθετήθηκε η κα Κασιμάτη μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα μου έκανε έντονη λεκτική επίθεση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, επειδή ως κοιν. εκπρόσωπος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Συνέλευση τον ρώτησα επίσημα πώς συμβαδίζει η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε. με τη στρατηγική σχέση που συνεχώς εμβαθύνει με το κράτος - παραβάτη Τουρκία, δεδομένης της στήριξης που λαμβάνει η βαλκανική χώρα από τις χώρες της περιοχής που σέβονται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο, αλλά υφίστανται την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Η προσβλητική απάντηση του κ. Ράμα «στην κυρία» «την Ελληνίδα» παράλληλα με έναν πολιτικό ύμνο προς στην Τουρκία, καθώς και η συνολικά προκλητική στάση του, που δεν έχει προηγούμενο στο Στρασβούργο, προκάλεσε την αντίδραση των επικεφαλής όλων των πολιτικών ομάδων, οι οποίοι και αποφάσισαν ομόφωνα σε ένδειξη απαρέσκειας να μην παραστούν στο επίσημο δείπνο που θα τους παρέθετε απόψε εδώ ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου