Ράμα στην ιταλική τηλεόραση: «Δεν θέλουμε φιλία με την ΕΕ, θέλουμε να την παντρευτούμε».

Ράμα στην ιταλική τηλεόραση: «Δεν θέλουμε φιλία με την ΕΕ, θέλουμε να  την παντρευτούμε».

Ο Έντι Ράμα μίλησε για τις διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την Ε.Ε. σε συνέντευξή του στο ιταλικό SkyTg24 λέγοντας ότι η Αλβανία είναι η πιο ευρωπαϊκή χώρα στην ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η είσοδος της Αλβανίας στην ΕΕ μπορεί να καθυστερήσει έως και ολόκληρες γενιές, καθώς είπε ότι ακόμη και η γενιά του μπορεί να μην βιώσει την ένταξη.
Χάρηκε λοιπόν για το γεγονός ότι η κυβέρνησή του διαπραγματεύεται με αξιωματούχους της ΕΕ που πριν από λίγους μήνες δεν ήθελαν καν να μιλήσουν με την Αλβανία.

Ενώ δεν άφησε χωρίς να αναφέρει το μόνιμο αστείο του για τον γάμο της Αλβανίας με την Ε.Ε.
«Δεν θέλουμε φιλία, θέλουμε να παντρευτούμε. Εξακολουθούμε να θέλουμε να παντρευτούμε, παρόλο που αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε. Και γνωρίζοντας ότι ο Λουίτζι ξέρει πολύ καλά, δηλαδή οι Αλβανοί ή η Αλβανία από στατιστικής άποψης είναι η πιο ευρωπαϊκή χώρα, δηλαδή πιο φιλοευρωπαϊκή, γιατί αυτοί που δεν είναι παντρεμένοι είναι στην πραγματικότητα υπέρ του γάμου, σε σχέση με άλλους , αλλά εκτός από αστείο, πρέπει να είναι κάτι ξεκάθαρο, ότι στην ιστορία μας δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να επιλέξουμε και δεν αισθανθήκαμε ποτέ καλά σε κανένα πλαίσιο, όπως οι Φλωρεντίνοι δεν είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν με τον Lorenzo Magnifico, όμως αισθάνθηκαν καλά. Όπως και να χει ήταν καθεστώτα που ασκήθηκαν με το ζόρι. Για πρώτη φορά στην ιστορία μας είχαμε την ευκαιρία για μια λύση, πριν από 30 χρόνια το κάναμε και θέλουμε να είμαστε μέρος της Ευρώπης και να απαλλαγούμε από τη σκιά ενός παρελθόντος που μας αναγκάζει να ζούμε εκεί που δεν θέλουμε να ζήσουμε, δεν θέλουμε να ζήσουμε, έτσι η Ευρώπη είναι για εμάς πολύ παρόμοια με αυτό που ήταν οι ιδρυτές της. Ξέρω ότι η είσοδος της Αλβανίας στην ΕΕ μάλλον δεν θα τη φτάσει ούτε καν η γενιά μου γιατί θα πάρει χρόνο, αλλά πάντως νιώθω καλά γιατί διαπραγματευόμαστε, μιλάμε, για λίγους μήνες πριν δεν ήθελαν καν να μας μιλήσουν, αλλά και πάλι κατάλαβαν», είπε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου