ΗΠΑ: Σχέδιο ψηφίσματος στο αμερικανικό Κογκρέσο για τις κυβερνοεπιθέσεις του Ιράν στην Αλβανία

ΗΠΑ: Σχέδιο ψηφίσματος στο αμερικανικό Κογκρέσο για τις κυβερνοεπιθέσεις του Ιράν στην Αλβανία

Οι συμπρόεδροι της ομάδας Αλβανικών ζητημάτων στο Αμερικανικό Κογκρέσο παρουσίασαν σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων σχέδιο ψηφίσματος που καταδικάζει έντονα τις κυβερνοεπιθέσεις του Ιράν κατά της Αλβανίας.

Το σχέδιο ψηφίσματος που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή της Νέας Υόρκης Ρίτσι Τόρες ζητά τη συνέχιση της λογοδοσίας για όσους οργάνωσαν τις επιθέσεις, καθώς και για την ενίσχυση της κυβερνοάμυνας της Αλβανίας.

«Είναι απαραίτητο να καταδικάσουμε την πολλαπλή ιρανική κυβερνοεπίθεση στην Αλβανία. Το Ιράν προσπάθησε μεθοδικά να υπονομεύσει την Αλβανία όταν προχώρησε σε επικίνδυνες ενέργειες στον κυβερνοχώρο. Το Ιράν είναι ένα επικίνδυνο καθεστώς που θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να υπονομεύσει και να καταστρέψει την Αλβανία αν δεν συγκρατηθεί», λέει ο νομοθέτης Τόρες σε δήλωση για την Αλβανία.

Το σχέδιο ψηφίσματος, το κείμενο του οποίου είδε η VOA, ενθαρρύνει τον συνεχή συντονισμό των Ηνωμένων Πολιτειών με την Αλβανία για να διασφαλίσει ότι οι μηχανισμοί της κυβερνοασφάλειας είναι ικανοί να αμυνθούν από εισβολές και επιθέσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου