Το FBI συνέλαβε 30χρονο Αλβανό στο Λονδίνο για λαθρεμπόριο μεταναστών

Το FBI συνέλαβε 30χρονο Αλβανό στο Λονδίνο για λαθρεμπόριο μεταναστών

Ένας 30χρονος Αλβανός συνελήφθη από το FBI στο Λονδίνο, καθώς θεωρείται ύποπτος ως μέλος εγκληματικής ομάδας για λαθρεμπόριο μεταναστών.

Ο Αλβανός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί από τα αγγλικά ΜΜΕ, συνελήφθη στην περιοχή Tolworth Rise, όπου κατά την έρευνα βρέθηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Τα αγγλικά ΜΜΕ γράφουν ότι ανακρίνεται από αξιωματικούς με την υποψία ότι ανήκει σε εγκληματική ομάδα που εξασφαλίζει τη μεταφορά μεταναστών από τη Γαλλία στην Αγγλία.

Την ανησυχία για αυτούς τους μετανάστες έχει εκφράσει και ο επικεφαλής της έρευνας της βρετανικής αστυνομίας Ζακ Μπερ, ο οποίος είπε ότι οι προσπάθειες να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με μικρά σκάφη είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.

Αυτά τα εγκληματικά δίκτυα δεν ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των ανθρώπων που μεταφέρουν καθώς εκμεταλλεύονται τα πάντα για κέρδος.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η βρετανική αστυνομία άνοιξε περισσότερες από 60 έρευνες για δίκτυα ή άτομα που είναι ύποπτα για εμπλοκή σε οργανωμένο έγκλημα μετανάστευσης ή εμπορία ανθρώπων.

Οι Αλβανοί διακινητές πιστεύεται ότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διευκόλυνση της παράνομης μετανάστευσης μέσω της Μάγχης.

Η Βρετανία και η Γαλλία δεσμεύτηκαν να σταματήσουν όλες τις παράνομες διελεύσεις και, ως εκ τούτου, οι δύο χώρες θα πραγματοποιήσουν συνάντηση το 2023 σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου