Ραγδαία μειώνεται ο αριθμός των οικογενειών στην Αλβανία

Ραγδαία μειώνεται ο αριθμός των οικογενειών στην Αλβανία

Στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των οικογενειών στην Αλβανία μειώνεται ραγδαία από χρόνο σε χρόνο, κυρίως ως αποτέλεσμα της υψηλής μετανάστευσης.

Στην ετήσια έρευνα για τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, το INSTAT ανέφερε ότι ο αριθμός των νοικοκυριών πέρυσι έφτασε τα 765.551, ή 3.412 νοικοκυριά λιγότερα από το 2020.

Τα στοιχεία από την έρευνα του οικογενειακού προϋπολογισμού δείχνουν ότι ο αριθμός των οικογενειών αυξανόταν μέχρι το 2018, αλλά στη συνέχεια άρχισε η πτώση. Το 2019, υπήρχαν σχεδόν 1.000 λιγότερες οικογένειες από το 2018 και το 2021, 7.100 οικογένειες ή 1% λιγότερες από το 2018, όταν καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός οικογενειών την τελευταία δεκαετία.

Μετά το 2014, η μαζική μετανάστευση οικογενειών αυξήθηκε μέσω αιτημάτων οικονομικού ασύλου σε χώρες της ΕΕ, κυρίως στη Γερμανία και τη Γαλλία. Φέτος, μια νέα διαδρομή μετανάστευσης με λέμβους στη Βρετανία δημιουργεί νέα κίνηση αλβανικών οικογενειών.

Επίσης, οι οικογενειακές συνενώσεις με μετανάστες που διέφυγαν την πρώτη δεκαετία της μετανάστευσης αδειάζουν τη χώρα όλο και περισσότερο από οικογένειες.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου