Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Αλβανίας δήλωσε εσφαλμένα ότι οι διαπραγματεύσεις για το δικαστικό σύστημα με την ΕΕ έχουν ξεκινήσει

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Αλβανίας δήλωσε εσφαλμένα ότι οι διαπραγματεύσεις για το δικαστικό σύστημα με την ΕΕ έχουν ξεκινήσει

Το αλβανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ είχαν επίσημα ξεκινήσει, ξεκινώντας με το άνοιγμα του κεφαλαίου 23 για το δικαστικό σύστημα και τα θεμελιώδη δικαιώματα, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι αυτό δεν συνέβη.

Το υπουργείο δημοσίευσε φωτογραφία της διαπραγματευτικής ομάδας με εκπροσώπους της ΕΕ, προσθέτοντας ότι η διαπραγμάτευση των βασικών κεφαλαίων συντονίζεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις για τα βασικά κεφάλαια δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει και δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσουν.

Επί του παρόντος, η Αλβανία βρίσκεται στη φάση ελέγχου που αξιολογεί την υφιστάμενη νομοθεσία και πολιτική για να διασφαλίσει ότι είναι σύμφωνη με το κεκτημένο της ΕΕ. Αναμένεται να διαρκέσει περίπου 14 μήνες.

Ενώ το υπουργείο δεν απάντησε στα μέσα ενημέρωσης σε ερωτήσεις σχετικά με το γιατί ισχυρίστηκαν ότι είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το κεφάλαιο, οι ειδικοί σημείωσαν ότι είναι σημαντικό να μην συγχέεται η χρήση της ορολογίας που χρησιμοποιείται.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου